HockeyFUNdagen bij Overbos: Spelenderwijs leren hockeyen

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

BEVERWIJK - Alle kinderen die willen kennismaken met hockey zijn weer welkom voor drie dagen plezier en hockey op de velden van BHC Overbos in Beverwijk. Op zondag 30 mei, zondag 6 juni en zondag 13 juni kunnen kinderen die in oktober vijf jaar of ouder gratis meedoen met de HockeyFUNdagen van 10:30 tot 12:00.

De club volgt de richtlijnen van de hockeybond zodat de ochtenden ‘coronaproof’ verlopen. De hockeyoefeningen en spelletjes worden begeleid door professionele trainers en enthousiaste junioren. “Geen enkele club in de regio heeft zoveel gecertificeerde jeugdtrainers als wij”, zegt de 42-jarige Ferry van Bruggen met gepaste trots. Hij is alweer vijf jaar een drijvende kracht achter de jeugdafdeling van de club.

Van Bruggen vertelt dat op de fundagen het plezier voorop staat en dat de kinderen spelenderwijs leren hockeyen. In de jeugd is er veel aandacht voor het leren van de basistechnieken. “Er zijn een hoop getalenteerde kinderen op Overbos. Dit groeit van de jongste jeugd naar boven.” Het is de club gelukt om ook tijdens de coronatijd de trainingen voor de jeugd te verzorgen. Ook is een programma opgezet met wekelijkse onderlinge wedstrijden.

Uiteraard hoopt de club op een ‘normaal’ seizoen na de zomervakantie. Nieuw zijn dan extra trainingen volgens het ‘Athletics Skills Model’. Door middel van het trainen van alle basisvaardigheden van bewegen worden kinderen betere bewegers, doen ze succeservaringen op en hebben ze minder kans op blessures.

Geef je nu op voor de fundagen en ontvang een leuke goodiebag met onder andere een gratis hockeybitje. Aanmelden kan via hockeyfundagen@bhcoverbos.nl Vermeld hierin naam (j/m), telefoonnummer, e-mailadres en geboortedatum.