Dodenherdenking zonder publiek in Beverwijk en Wijk aan Zee

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Archief)

BEVERWIJK – Vanwege de coronamaatregelen zijn ook dit jaar geen grote openbare bijeenkomsten toegestaan. Dit betekent dat de plechtigheden rondom Dodenherdenking op 4 mei dit jaar weliswaar doorgaan, maar zonder publiek. Vanzelfsprekend volgt de Stichting 4 mei Beverwijk deze richtlijnen van de overheid.

in Beverwijk en Wijk aan Zee

Begraafplaats Duinrust aan de Bankenlaan in Beverwijk is op 4 mei de hele dag geopend tot 21.00 uur voor bezoekers die er graven willen bezoeken of bloemen willen leggen. Bij de oorlogsmonumenten in Beverwijk en Wijk aan Zee kunnen de hele dag bloemen worden gelegd.

Klokken luiden

In de gemeente worden van 19.30 tot 19.50 uur de klokken geluid om iedereen op te roepen om 20.00 uur thuis, in stilte te herdenken.

Door vertegenwoordigers van de gemeente Beverwijk, Stichting 4 mei Beverwijk, Comité Dodenherdenking Wijk aan Zee, Stichting Herdenking Deportaties 1944, Stichting Indië Monument en de Stichting 4 en 5 mei Velsen worden kransen of bloemen gelegd bij het beeld Mens Stad Leven op het Stationsplein, het Bevrijdingsmonument op het Westerhoutplein, het Monument voor de Gevallenen in Wijk aan Zee en op begraafplaats Duinrust.

De Stichting 4 mei Beverwijk volgt de oproep van het Nationaal Comité 4 en 5 mei om op Dodenherdenking dit jaar de vlag de hele dag – van zonsopgang tot aan zonsondergang – half stok te hangen.

Meer info

Op Bevrijdingsdag hangt de vlag de hele dag in top. Draag op 4 en 5 mei de vrijheid-pin.

Zie voor meer informatie www.4meibeverwijk.nl

Afbeelding