‘Scouting staat voor uitdaging’

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

BEVERWIJK - Ontdek scouting. Wat is Scouting? Scouting biedt ontzettend veel verschillende activiteiten. Alles draait om uitdaging en plezier. Om kwaliteit in het spel te brengen, zijn de activiteiten gebaseerd op de spelvisie van Scouting. Deze spelvisie gaat uit van de groei en ontwikkeling van kinderen en jongeren. Dat biedt garantie voor jarenlang plezier bij uitdagende activiteiten.

Scouting staat voor uitdaging! Al vanaf 5 jaar kun je lid worden. Als je lid wilt worden van Scouting Die Wijcker Duinjaghers (DWD) mag je eerst 3 keer komen kijken. Je doet dan mee aan alle activiteiten en je maakt voor het eerst kennis met Scouting en met de groep. Het mooie gebouw staat in een rustige, groene omgeving aan de rand van Beverwijk en Wijk aan Zee. Het gebied is vrij toegankelijk en is een ideaal speelterrein. Ook achter het gebouw ligt een mooie open ruimte om spellen te spelen.

Bevers

De kinderen van 5 tot en met 7 jaar worden bij Scouting ‘bevers’ genoemd. Bij de bevers ligt de nadruk op het spelen en leren in de natuur. De bevers spelen in het thema van het dorp Hotsjietonia en gebruiken hierbij hun fantasie. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van de kinderen. Bevers is voor jongens en voor meisjes.

Welpen

De welpen (7 t/m 11) spelen in het thema van Jungleboek en beleven allerlei spannende avonturen in de jungle. De welpen identificeren zich met Mowgli of Shanti en spelen in de jungle met hun vrienden Baloe, Bagheera, Rikki Tikki Tavi, Marala en vele anderen. In de jungle is er altijd wat te doen en elk dier heeft zijn of haar eigen wijsheden en favoriete bezigheden. De welpen bij de DWD is alleen voor jongens.

Scouts

De jongens van 11 tot en met 15 jaar heten ‘scouts’. Scouts zijn niet meer bezig met het spelen in thema, zoals bij de bevers en de welpen het geval is. Bij de scouts ligt de focus op het bewust ontwikkelen van hun scoutingkennis en scoutingvaardigheden. Naast samenwerking en elkaar helpen als er problemen zijn, is het ook belangrijk dat scouts (een deel van) een opkomst leren organiseren. Scouts worden op deze manier relatief zelfstandig en worden zo alvast voorbereid op hun verdere scoutingtoekomst.

Wil je een keer komen kijken of heb je vragen, Stuur een mailtje naar info@dwd-beverwijk.nl of kijk op de website van www.dwd-beverwijk.nl.