Lente op ’t plein-activiteiten

Algemeen
Drie leuke Lente op ’t plein-activiteiten in de maand juni.
Drie leuke Lente op ’t plein-activiteiten in de maand juni. (Foto: aangeleverd)

IJMOND - Elke maandagmiddag een inspirerende lezing of gezellige workshop voor senioren! Met deze keer ook een activiteit voor iedereen vanaf 8 jaar.

De Beek als Bron

Op 14 juni neemt Truus Zonneveld van de Stichting Kunst en Cultuur Beverwijk je van 14.00 - 15.30 uur mee op een wandeling langs delen van de wandelroute ‘De Beek als Bron’. De wandeling voert langs boven- en ondergrondse beken in Beverwijk, Heemskerk en Wijk aan Zee. Onderweg geeft zij je informatie over het landschap, de cultuurhistorie en de plantjes onderweg. De rondwandeling (hooguit 5 km) die start aan de Velserweg 2 bij Scheijbeek, voert onder meer langs Westerhout en het Duinpark. Reserveren is verplicht. Er kunnen nog een paar mensen mee.

Beverwijk Uit de Kunst

Tijdens Beverwijk Uit de Kunst is het maandelijkse boekenprogramma met leestips van Jaap Tesselaar en Isa Klaver onder de titel ‘Oog en oor voor het decor’ helemaal gewijd aan ‘kunst in boeken: 21 juni van 14.00 tot 15.30 uur, online óf live, dat zien we nog wel.

Generatie Atelier

Onder de naam Generatie Atelier staat op 28 juni van 14.00 tot 15.30 uur onder de toren van de grote kerk een lange tafel met 10 meter papier en teken- en schildermateriaal. Jong en oud kan er (na inschrijving) aanschuiven. Teken er samen met anderen je verlangens, plannen, toekomstverwachtingen en doelen en inspireer elkaar. Zo ontstaat er een vertaling van ‘leeftijd’ in beeld. Deze 10-meter-tafel kan illustraties opleveren die in het septembernummer over ouderdom van literair tijdschrift ‘Roetz’ komen te staan.

Verzamelen voor jong (vanaf 8 jaar) en oud bij de Grote kerk (Wijkertoren) op het Kerkplein. Deze activiteit wordt je aangeboden door de Grote Kerk, in samenwerking met Nikki Kröder.

Meer informatie

Ga voor meer informatie of voor gratis toegangskaarten naar bibliotheekijmondnoord.nl.
Kaarten zijn ook verkrijgbaar bij de klantenservice in de bibliotheek.

Deze maand is het programma van Lente op ’t plein samengesteld in samenwerking met Beverwijk Uit de Kunst. Deze evenementen krijg je cadeau van Bibliotheek IJmond Noord, Centrum voor de Kunsten Beverwijk, Kennemer Theater en Stichting Welzijn Beverwijk.