Ga je naar het strand in Wijk aan Zee? Parkeer op de Dorpsweide!

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

WIJK AAN ZEE - Op zomerse dagen is het een gezellige drukte in Wijk aan Zee. Wanneer de parkeerterreinen bij het strand vol zijn, gaat de Dorpsweide open voor parkeren. Dit wordt aangegeven op de borden bij de ingang van het dorp.

Beverwijk strand

Het Beverwijk strand, ook wel bekend als Wijk aan Zee, is een charmante bestemming aan de Nederlandse kust. Beverwijk strand biedt bezoekers een adembenemend uitzicht op de Noordzee en een ontspannen sfeer. Het Beverwijk strand is perfect voor wandelingen langs de branding of om te zonnebaden op het zachte zand. ‘s Avonds kun je genieten van prachtige zonsondergangen boven het Beverwijk strand, wat een romantische sfeer creëert.

Parkeren Wijk aan Zee

In Wijk aan Zee kun je meestal gratis parkeren in de straten. In rood gemarkeerde straten (afbeelding hieronder) geldt van vrijdag 19:00 uur tot zondag 24:00 uur een parkeervergunning. Bij volle parkeerterreinen wordt de Dorpsweide geopend, aangeduid met borden. Het tarief daar is 4 euro per dag. De routes naar de parkeerterreinen zijn aangegeven met witte borden.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.


Foto: Gemeente Beverwijk

Strand Wijk aan Zee

Het strand van Wijk aan Zee is een idyllische bestemming aan de Nederlandse kust. Met de uitgestrekte zandstranden en verfrissende zeewind is het de perfecte plek om te ontspannen, te zwemmen of te genieten van prachtige zonsondergangen. Strand Wijk aan Zee biedt ook diverse eetgelegenheden en watersportmogelijkheden, waardoor het een favoriete bestemming is voor bezoekers.

Strand Wijk aan Zee honden

Op het strand van Wijk aan Zee hebben honden tussen 1 oktober en 1 mei alle vrijheid om de hele dag los te rennen en te spelen. Na 1 mei zijn ze nog steeds welkom, maar alleen tussen 19:00 en 09:00 uur, mits ze aan de lijn worden gehouden.

Strand in de buurt van Beverwijk

Het strand in de buurt van Beverwijk is een prachtige kustbestemming aan de Nederlandse Noordzeekust. Met zijn uitgestrekte zandstranden en verfrissende zeelucht biedt het een ideale plek om te ontspannen, zonnebaden en watersporten. De pittoreske omgeving en de nabijheid van voorzieningen maken het een populaire trekpleister voor zowel toeristen als de lokale bevolking.