‘Vat vol vuur (en water)’ in Grote Kerk

Algemeen
JTJ Besseling.
JTJ Besseling. (Foto: Aangeleverd)

BEVERWIJK - Op zondagmiddag 20 juni vindt om 12.30 uur de presentatie van gedichtenbundel ‘Vat Vol Vuur (en water)’ plaats in De Grote Kerk te Beverwijk. Dit werk is geschreven door de JTJ Besseling en uitgegeven door uitgeverij IJmond.

Vier jaar geduurd voordat bundel voltooid is

Het wordt een feestelijke, diverse middag met muziek, film en gedichten die wordt geopend door cultuurwethouder Brigitte van den Berg. Uiteraard zal de dichter zelf ook voordragen uit eigen werk en kunt u een gesigneerd exemplaar van zijn nieuwe bundel komen aanschaffen. Entree is gratis.

Geen vast thema

Het heeft in totaal ongeveer vier jaar geduurd voordat de bundel voltooid is. Maar sommige gedichten zijn al iets ouder en hebben, in tegenstelling tot de eerder bundel “de qualia en het spectrum” geen vast thema. De gedichten gaan over het dagelijkse leven en gedachten van de schrijver behandelen zowel spirituele, maatschappelijke en politieke thema’s. Het is zo geschreven dat het grappig, ontroerend en herkenbaar is voor iedereen.

Naast voordrachten van Besseling zelf komen ook de dichters Jeroen Bakker, Anne Beeksma en Joris Brussel voordragen uit eigen werk.

Richelle Edens

Deze voordrachten worden afgewisseld met muziek van De Twijfelbrigade, met hun geestige poëtische Nederlandstalige chansons. Ook zal schrijfster Richelle Edens een kortverhaal voorlezen en kunnen we tussendoor genieten van enkele korte films op een groot scherm van Jan van der Land.

De presentatie begint om 12.30 en zal rond 15.00 afgelopen zijn. De Grote kerk is te vinden op de Kerkstraat 37a te Beverwijk. Ook is de presentatie live te zien, ga naar het Facebook evenement voor een link naar de live streaming. Voor meer informatie kijk op www.facebook.com/jtjbesseling.

Titel: Vat vol vuur (en water). ISBN: 9789492469267. Verkrijgbaar bij de auteur (jtjbesseling@gmail.com) en uw lokale boekhandel.