Reddingsbrigades schieten Limburg te hulp

Algemeen
Ook Reddingsbrigade Den Helder schiet te hulp bij de wateroverlast in Limburg.
Ook Reddingsbrigade Den Helder schiet te hulp bij de wateroverlast in Limburg. (Foto: Reddingsbrigade Nederland)

NOORD-HOLLAND - Reddingsbrigades in Noord-Holland staan klaar om ieder moment uit te kunnen rukken naar Limburg. Daar zijn straten, snelwegen en dorpen ondergelopen na stevig noodweer. De brandweer heeft de hulp van de Nationale Reddingsvloot ingeroepen.

I.s.m. partner NH Nieuws/Anne Kersten

In onder andere IJmuiden en Hoorn staan mensen paraat om uit te rukken. Reddingsbrigades uit andere delen van het land zijn al aanwezig in Limburg. “Er wordt al hard gewerkt ter plaatse”, vertelt Sander Zeilstra van het in IJmuiden gevestigde Reddingsbrigade Nederland. “Vannacht rond 2.00 uur zijn mensen vertrokken. Momenteel verkennen zij daar het gebied - of er al mensen gered zijn, heb ik nog niet gehoord.”

De Nationale Reddingsvloot is een combinatie van de reddingsbrigade en de brandweer, legt Zeilstra uit. Die zijn ingedeeld in peletons en daarvan zijn er al twee in Limburg, zij waren het dichtst in de buurt. Toch moeten reddingsbrigades uit de rest van het land zich ook voorbereiden op inzet; er wordt verwacht dat het nodig gaat zijn.

“We verwachten dat de inzet langer gaat duren dan een dag. Dan moeten de aanwezige peletons vervangen worden; zij moeten ook rust pakken. De andere peletons worden in gereedheid gebracht om over te nemen als zij gaan rusten.”