Vraagtekens bij reparatie kunstgrasveld Sportpark Adrichem

Algemeen
Het kunstgrasveld ziet er na het verwijderen van de groene haag niet zo best uit.
Het kunstgrasveld ziet er na het verwijderen van de groene haag niet zo best uit. (Foto: Aangeleverd)

BEVERWIJK - Bij het verwijderen van een groene haag, tussen het voetbalwetraveld en het kunstgrasveld van Jong Hercules op het Sportpark Adrichem, is het niet helemaal goed gegaan. Deze groene haag moest weg omdat het wetraveld zes meter moet worden opgeschoven. De fractie van Gemeentebelangen Beverwijk heeft vernomen dat door het niet goed afkoppelen en het opnieuw aansluiten van de sproeileidingen er geweldige watersproeiers op het kunstgrasveld van Jong Hercules hebben plaatsgevonden, waardoor op verschillende plekken het zand door het kunstgras naar buiten werd gespoten en er grote verzakkingen zijn veroorzaakt. 

Men heeft dit “gerepareerd” door stukken uit de kunstgrasmat te snijden en de gaten te dichten met zand. De uitgesneden stukken heeft men weer in de kunstgrasmat gelijmd, maar wel op een manier waar de fractie van Gemeentebelangen Beverwijk grote vraagtekens bijzet. De verzakkingen en de lijmnaden zijn nog steeds duidelijk zichtbaar aan de kant van de Sint Aagtendijk. De fractie heeft daarom aan het college vragen gesteld of het college precies kan aangeven wat er bij deze werkzaamheden fout is gegaan, wie hier verantwoordelijk voor is en of deze “reparaties” die men heeft uitgevoerd noodreparaties zijn. 

Men vraagt zich af, indien dit noodreparaties zijn, of het college beseft dat dit soort “reparaties” ernstige blessures kunnen veroorzaken bij de sporters. De fractie is van mening dat deze gedane reparaties niet aan de kwaliteitsnormen voetbal-accommodatie KNVB voldoen. Hierin wordt gesteld dat kunstgrasvelden alleen voor officiële KNVB-wedstrijden kunnen worden gebruikt als deze zijn voorzien van een geldig keuringscertificaat. Voor dit keuringscertificaat moet de totale constructie voldoen aan de norm voor voetbal, zoals aangegeven in normblad NOC*NSF/KNVB2-15. Men verwijst naar het normblad NOC*NSF/KNVB2-15 waarin staat dat er een maximale oneffenheid van 10 mm is toegestaan.

In het veld dienen geen scherpe overgangen voor te komen. Uit eigen waarneming en metingen van de fractie blijkt dat de reparaties niet aan deze norm voldoet die men in het normblad stelt. Men vraagt zich af of het college dit kunstgrasveld voor herkeuring heeft aangeboden en wanneer deze keuring heeft plaatsgevonden. Voldeden deze reparaties aan de norm die gesteld worden zoals is aangegeven in het normblad NOC*NSF/KNVB2-15 en zo nee, wat zijn de vervolg stappen die het college neemt om alsnog aan deze norm te kunnen voldoen. Moesten deze werkzaamheden gebeuren om ruimte te creëren voor het G-hockeyveld voor BHC Overbos en zijn de werkzaamheden op het Sportpark Adrichem voor een jaar opgeschoven, zijn de slotvragen die de fractie heeft gesteld.

Afbeelding