Beverwijkse braderie van het Koningshuis voor goed doel

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

BEVERWIJK - Stichting Het Koningshuis houdt op zaterdag 14 augustus een braderie in Beverwijk. Het wordt een dag vol ouderwetse gezelligheid met talloze kraampjes, lekker eten en live muziek.

Op de braderie is van alles te vinden. Van kleding en schoenen tot (poëzie)boeken, cadeautjes en fijne hebbedingetjes. Er zijn ook overheerlijke pastechi’s met kip, tonijn en vlees.

De opbrengst van de braderie is volledig voor de missiereizen van Het Koningshuis naar Curaçao en Suriname. ‘’We gaan de vrouwen daar in het zonnetje zetten met poëzie, muziek, workshops en vooral veel liefde’’, vertelt oprichter Audrey Scharbay, die zelf op de Antillen geboren is. ‘’Met de opbrengst van deze braderie kunnen we de vrouwen op Curaçao en in Suriname een hart onder de riem steken in deze zware coronatijd.’’

Stichting Het Koningshuis is een plek voor vrouwen om tot rust te komen. In 2011 opgericht door Audrey Scharbay en sinds 2012 actief in Nederland. Vanaf 2018 houdt Het Koningshuis ook workshops en bijeenkomsten op Curaçao, vlak voordat corona uitbrak nog met het evenement ‘Vrij van schaamte’. In het najaar van dit jaar staat een missiereis naar Curaçao op het programma. Volgend voorjaar naar Suriname.

Meer informatie over Het Koningshuis via https://www.hetkoningshuis.org.

Afbeelding