Rusty Cage pakt draad weer op

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

BEVERWIJK - Net af was ie, de EP ‘World To Do’ van de lokale rootsrock band Rusty Cage, tot opeens de geplande optredens werden geannuleerd. Dat was toen, nu is nu. Het mag weer! Aanstaande zondag 17 oktober speelt de band in cultureel café Camille in Beverwijk en twee weken later (zondag 31 oktober) in het Alkmaars Koffiehuis om alsnog hun nieuwe liedjes te presenteren.

Het is maar liefst 18 jaar geleden dat de muzikanten voor het laatst nieuw materiaal uitbrachten. In opnamestudio Peggy 51 heeft de band 5 eigen nummers opgenomen, en het resultaat mag er zijn! Tijdloze catchy songs die maar niet uit je hoofd gaan. Drie composities komen uit de pen van zanger/gitarist Aron Stam. Ron van Jelgerhuis (gitaar) en John Duin (bas) hebben beide ook een nummer voor hun rekening genomen. Drummer Jos Hummel richt zich vooral op het in de maat drummen. De EP is een gevarieerde mix geworden van wat de band momenteel speelt. Van dansbare funkpop, lekkere rock tot meer rustige ballads. Het nieuwe materiaal is beschikbaar via alle relevante online streamingsdiensten zoals Spotify, YouTube, Deezer en iTunes.

Naast eigen werk speelt de band live covers van o.a. Gastlight Anthem, Ryan Adams, Tom Petty en Frank Turner. Zowel in Alkmaar als in Beverwijk speelt de band twee sets van zo’n 45 minuten en de optredens beginnen beide rond half 4 en zijn gratis toegankelijk.

Meer informatie: Muziekplatforms EP ‘World to Do’: https://album.link/i/1524171602

Spotify: https://open.spotify.com/album/50IiqxfyLCUod8rFr7Vh1D?si=oa9aW0MJQhqTQ9Pjj9GPmQ

Facebook: https://www.facebook.com/Rusty-Cage-279985919311185

Podum: https://www.cafecamille.nl/ en http://www.alkmaarskoffiehuis.nl