Kraakheldere samenzang en sterke teksten van Yentl en de Boer

Algemeen
 Yentl en de Boer.
Yentl en de Boer. (Foto: Anne van Zantwijk en Bart Heemskerk/ontwerp: Jurjen van Loon)

BEVERWIJK - Het muzikale cabaretduo Yentl en de Boer trekt langs de theaters met de concertreeks De Kampvuursessies. De muzikale vrouwen worden begeleid door twee muzikanten en laten hun beste werk tot nu toe horen, aangevuld met nieuw materiaal. Het is het eerste theaterprogramma van het duo na hun bijna synchroon geboren baby’s.

Na een jaar van schrijven tijdens kantooruren, te uitgebreide lunches en lange avonden op de bank zijn Yentl en Christine meer dan ooit toe aan optreden. Tussen de lockdowns door speelden ze al een paar keer de Kampvuursessies en kregen ze lovende recensies én de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied. Deze prijs wonnen ze eerder al eens voor Ik heb een man gekend, dit keer won Het is begonnen. Pers en publiek prijzen hun kraakheldere samenzang, sterke teksten en bizarre fantasie.

Kaarten vanaf € 23,50 voor woensdag 24 november om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

The 70’s Unplugged

The 70’s Unplugged startte in 2014 met haar eerste shows in de Nederlandse theaters. De bandleden delen een grote voorliefde voor ambachtelijk gemaakte popsongs uit de 70’s en hieruit ontstond het eerste programma The Best of Acoustic Popmusic.

De gevleugelde uitspraak van Billy Preston Love The One Your With vormt het thema voor de nieuwe show van The 70’s Unplugged. Een theaterconcert met de mooiste lovesongs uit de 70’s vol prachtige popsongs die gaan over de liefde in de breedste zin van het woord.

Met veel gevoel en enthousiasme zingen  Vannessa Thuyns en Joost Dobbe hun versies van deze 70’s klassiekers. Vaak verrassend, soms sentimenteel, maar altijd vol vuur en met respect voor het origineel. De ijzersterke band zorgt voor een muzikale sfeer waarin de songs het best tot hun recht komen.

The 70’s Unplugged richt zich vooral op de mooie popliedjes uit die tijd met songs van o.a. Fleetwood Mac, The Eagles, James Taylor, Joni Mitchell, Linda Ronstadt, Beatles, Rolling Stones, Supertramp e.v.a.

Kaarten vanaf € 18,00 voor donderdag 25 november om 20.30 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

Tineke Schouten

Natuurlijk, in dit prachtige Nederland met onze vrijheden en verworvenheden is het leven meestal mooi en is het perfect uit te houden, maar als je alle ellende van de wereld tot je door laat dringen kun je de boel behoorlijk somber inzien. Dat voelt best dubbel! Hoe worstelen we ons met goed fatsoen door dit ‘dubbele’ leven? Die vraag is voor Tineke Schouten al veertig jaar een bron van inspiratie. 

Al vierentwintig shows toonde Tineke het publiek allerlei types, imitaties van beroemdheden met hun eigenaardigheden. Ook tijdens deze 25ste show komt ze met nieuwe types, imitaties van beroemdheden en gevoelige liedjes. Maar ze belooft: ook Bep Lachebek komt nog even voorbij, te hard lachend, dubbele wodka in de hand. Want het is meer dan ooit tijd voor een feestje en dát wordt deze jubileumshow van topentertainer Tineke.

Kaarten vanaf € 28,50 voor de try-outs op vrijdag 26 & zaterdag 27 november om 20.15 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

Nesim El Ahmadi

YouTuber en presentator Nesim el Ahmadi gaat het theater in met zijn allereerste cabaretvoorstelling TaBoe! Nesim is voornamelijk bekend van het YouTube-kanaal Supergaande en zijn eigen YouTube-kanaal. Op televisie was hij te zien in twee seizoenen van Rambam. Hij werkte een aantal jaar als presentator voor BNN en presenteerde het online programma Platenbazen van Radio 538 en voor RTL Concentrate.

In TaBoe! bespreekt Nesim taboes en verhalen die voor hem belangrijk zijn. Hij vertelt over hoe het is om de zoon van een vluchteling te zijn, over zijn zoektocht naar zijn geloof en over het op jonge leeftijd trouwen met een christelijke vrouw. Daarnaast komen onder andere haartransplantaties, de ontvoering van zijn vrouw en vastzitten in de cel aan bod. 

Kaarten vanaf € 17,00 voor de try-out op vrijdag 26 november om 20.30 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

Tineke Schouten.
Nesim El Ahmadi.
70's Unplugged