Samenwerking tussen Samen Lokaal en Democraten Beverwijk ten einde

Algemeen
Afbeelding
((Foto: Aangeleverd))

BEVERWIJK - Wat een opmerkelijke wending binnen de Beverwijkse gemeenteraad was, blijkt achteraf een luchtballon. De samenwerking tussen Samen Lokaal en Democraten Beverwijk is nu al ten einde. Sinds oktober 2020 is Samen Beverwijk al omgevormd naar Samen Lokaal. 

Democraten Beverwijk wijzigde haar naam in DBSL en ging onder deze naam als fractie verder in de raad. Dat bevreemde toch iedereen, omdat toen ook het logo werd gepresenteerd. Daarin zijn twee mensen zichtbaar die elkaar vasthouden en hun vuist in de lucht houden. Dit staat voor de kracht van de samenleving, het belang van de menselijke maat, het streven naar samenwerking en het betrekken van inwoners en ondernemers. Het doel hierbij was: samengaan onder de naam Samen Lokaal. Om zoals één lokale partij mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezing van 2022. 

Samengaan onder de naam Samen Lokaal met mooie woorden blijkt een luchtballon te zijn. Het raadslid Karel Hazeveld en het steunfractielid Karel Fiseler zullen weer als zelfstandige fractie presenteren en deelnemen onder de naam Democraten Beverwijk.