Beverwijk is trots op vernieuwde bibliotheek

Algemeen
IJmond Noord locatie Beverwijk is flink gerenoveerd.
IJmond Noord locatie Beverwijk is flink gerenoveerd. (Foto: Leo Tillmans)

BEVERWIJK - Bibliotheek IJmond Noord locatie Beverwijk ging woensdagmiddag 1 december, weer open en zit er bijzonder fraai uit, Na een grondige verbouwing kon het publiek weer bezit nemen van het fraai ingerichte bibliotheek. Een handje groep mensen was die middag aanwezig om alsnog getuige te zijn van de heropening. 

‘’Graag hadden wij iedereen uitgenodigd voor een feestelijke heropening. Helaas is dit vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk’’, aldus de bibliotheek. ‘’In plaats daarvan is iedereen welkom om tijdens onze heropeningsweek, van woensdag 1 december tot en met zaterdag 11 december, een kijkje te nemen in de vernieuwde bibliotheek.’’

Voor de pers had de bibliotheek wél een officieel heropeningsmoment die woensdagmiddag. Om 15:00 uur heeft de kinderdirecteur Kaya het eerste boek in de nieuwe slimme kast geplaatst en aansluitend werden de Bibliotheek IJmond Noord-BiebTassen gelanceerd. De BiebTassen zijn ontworpen door lokale kunstenaars en de opbrengst gaat naar het goede doel My Book Buddy. Bij de lancering waren de ontwerpers van de BiebTassen - Frits Smid, Michiel Bakkum, Nicky Duin en Lars de Ruyter - ook aanwezig. Bij de renovatie heeft IJmond Noord gekozen voor hergebruikte meubelen en materialen. En op het dak staan nu veel zonnepanelen. Dat is wel zo duurzaam. 

Info zie op de website van bibliotheekijmondnoord.nl.

Afbeelding