Groen licht voor verdere ontwikkeling landgoed Adrichem

Nieuws

BEVERWIJK – De gemeenteraad heeft besloten dat de ontwikkeling van Landgoed Adrichem door gaat. De uitbreiding wordt gefaseerd uitgevoerd zodat de gemeenteraad nauw betrokken blijft.

”Wij hebben zorgen over de manier waarop het plan betaald en uitgevoerd wordt. Het gaat om 5,8 miljoen euro. En dat is als er al geen extra kosten naar voren komen”, zei Uiterwijk (Vrij!Beverwijk). “Een plan bovendien, dat als je er eenmaal aan begint je het ook moet afmaken. Daar hoort dekking bij over het geheel.” Bilars van Gemeentebelangen gaf aan “te zoeken naar een volwaardig plan, geen hap-snap voorstel zoals nu. Gezien de ervaringen uit het verleden vrezen wij dat het plan in fases uit de hand zou kunnen lopen.” In de huidige vorm wees zij het voorstel af. Bij de PvdA was het punt van financiering op lange termijn een pijnpunt. Moelee zei dat de structurele dekking van groot belang is en nu ontbreekt. “En wat doen we als er geen dekking gevonden kan worden in een latere fase van het plan?”
Binnen de raad waren ook positieve geluiden te horen. “Dat het investeringen vergt om tot landgoed Adrichem te komen, staat vast. Het gaat ook om veel geld”, aldus Weel (D66). Hij benadrukte de meerwaarde die de kansen van sport voor de stad met zich brengt. Meiland (CDA) vond het een pittige keuze en vroeg het college de raad nog een keer te overtuigen dat die zich geen zorgen hoeft te maken. “En belangrijk: is er een plan B? We weten dat kwaliteit nu eenmaal geld kost. Maar stel ons niet teleur.”
De raad zal op een later moment de volgende stap in het proces bekijken en beoordelen. Het raadsvoorstel werd gesteund door de fracties van, D66, VVD, CDA, GroenLinks, SamenBeverwijk en Democraten Beverwijk. De fracties van Vrij!Beverwijk, Gemeentebelangen en PvdA stemden tegen.