Horeca in Beverwijk weer open: Ouderwets gezellig...

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Leo Tillmans)

BEVERWIJK - Nederland gaat weer verder van het slot. De horeca- en cultuursector mag weer open, tot 22.00 uur, geplaceerde evenementen zijn weer toegestaan (met maximum aantal bezoekers) en doorstroomlocaties (zoals dierentuinen en pretparken) kunnen onder voorwaarden ook weer open. 

De versoepelingen, die dinsdagavond waren aangekondigd door premier Mark Rutte en minister van volksgezondheid Ernst Kuipers tijdens een persconferentie, zijn vanaf woensdag 26 januari 05.00 uur ‘s ochtends ingegaan. Ook in Beverwijk is de horeca- en cultuursector sinds woensdag van het slot gegaan. Menig Beverwijker trok naar het centrum en genoot van een hapje en drankje zoals bij Brafoer waar het ouderwets gezellig was.

Rutte: “We nemen een grote stap, terwijl de besmettingen door het dak gaan. Maar het OMT zegt dat het verantwoord is om alle activiteiten weer mogelijk te maken tot 20.00 uur. We gaan zelfs iets verder, namelijk 22.00 uur. Daar kiezen we voor om zo min mogelijk uitzonderingen te hebben, maar ook omdat er zulke grote spanningen zijn dat we de grenzen van het mogelijke opzoeken. We nemen vandaag een risico.”

Bezoekers van horeca, evenementen en cultuur en sportwedstrijden moeten wel een geldig coronabewijs kunnen tonen. Ook zijn er nieuwe quarantaine regels voor het primair en voortgezet onderwijs; kinderen tot achttien jaar oud hoeven niet meer in quarantaine na contact met een besmet persoon; alleen kinderen met klachten blijven thuis. Dit voorkomt dat hele klassen thuis komen te zitten.

Overal waar het niet mogelijk is 1,5 meter afstand te houden adviseert het kabinet een mondkapje te dragen. Rutte en Kuipers benadrukken dat het nu belangrijker is dan ooit de leefregels na te leven.

Afbeelding
Afbeelding