Museum Kennemerland nog één weekend gratis open

Algemeen
De vitrines met thee- en chocoladeservies
De vitrines met thee- en chocoladeservies (Foto: Museum Kennemerland)

BEVERWIJK - Nog een weekend de kans om gratis de tentoonstelling De Gedekte tafel in Museum Kennemerland in Beverwijk te zien. Unieke gelegenheid, nu de musea weer open mogen. Waarom maar een weekend? Eigenlijk zou de tentoonstelling op 2 januari eindigen.

Vanaf januari zou Museum Kennemerland voor ruim een half jaar gesloten zijn vanwege een ingrijpende verbouwing. Plannen die al ver voor corona in gang zijn gezet. ‘’We gaan het museum goed toegankelijk maken met een lift en een luie trap, we gaan het museum voorbereiden op een duurzame toekomst en ook het depot krijgt een belangrijke upgrade’’, aldus Museum Kennemerland.

Graag kijken

‘’Van allerlei kanten hoorden we van mensen dat ze nog erg graag wilden komen kijken. Omdat de verbouwing enige vertraging oploopt besloten we met de afbouw van de Gedekte Tafel te wachten tot de persconferentie van half januari. Daar hoorden we dat er mogelijke verdere versoepelingen zouden zijn vanaf 25 januari. En ja hoera, we mogen weer open en kunnen we u een weekend, 29 en 30 januari tussen 14.00 en 17.00 uur, de gelegenheid geven om onze bijzondere tentoonstelling ‘De Gedekte Tafel’ te komen bewonderen en naar de tien bijzondere interviews te komen luisteren. En omdat het echt maar een weekend, is de toegang gratis.’’

Eetcultuur

De tentoonstelling geeft een inkijkje in de eetcultuur door de eeuwen heen. Er zijn opstellingen van en informatie over objecten uit vervlogen eeuwen tot heden van de drie hoofdmaaltijden: ontbijt, lunch en diner. Daarnaast van andere rustmomenten op de dag zoals het thee- en koffiedrinken, bijzondere gelegenheden zoals rouw, trouw en geboorte en er zijn kookboeken en bijzondere hulpmiddelen uit de keuken. De objecten komen uit de eigen collectie aangevuld met bruiklenen van particulieren.

‘’Het coronatoegangsbewijs is verplicht. Er mogen maximaal 14 personen tegelijk in het museum zijn, dus vol is vol. In verband met verwachte drukte is reserveren verstandig (heel gemakkelijk op www.museumkennemerland.nl). Wel kunt u altijd aan de balie vragen of er plaats is.’’

Afbeelding
Touchscreen met tien bijzondere interviews over eten vroeger
Affiche De Gedekte Tafel.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding