'Het mannetje in mijn gitaar' in Badgastenkerk - Cornelis Vreeswijk staat dan centraal

Nieuws
Frans de Wit (spel en zang), Friedrich Hlawatsch (gitaar, viool, zang) en Fred Kienhuis (gitaren, zang) zijn op 22 juli in Wijk aan Zee te bewonderen. (foto aangeleverd)
Frans de Wit (spel en zang), Friedrich Hlawatsch (gitaar, viool, zang) en Fred Kienhuis (gitaren, zang) zijn op 22 juli in Wijk aan Zee te bewonderen. (foto aangeleverd) rodi.nl

WIJK AAN ZEE – Het trio ‘Cornelissen’ speelt op 22 juli in het Badgastenkerkje in Wijk aan Zee de voorstelling 'Het mannetje in mijn gitaar' over leven en werk van Cornelis Vreeswijk. ‘Cornelissen’ bestaat uit: Frans de Wit, spel en zang, Friedrich Hlawatsch, gitaar, viool, zang , Fred Kienhuis, gitaren, zang.

In een muzikale voorstelling van ongeveer 75 minuten nemen zij het publiek mee door het leven van Vreeswijk en leggen zij verbanden die nog niet eerder werden gelegd. Alle bekende nummers als ‘De nozem en de non’, ‘Bakker de Baksteen’ of ‘Veronica’ komen aan bod.
Cornelis Vreeswijk (1937–1987) werd geboren in IJmuiden en verhuisde op jonge leeftijd naar Zweden. Hij maakte in zijn tamelijk korte leven meer dan 30 platen. Folk, blues, rock, samba: de Zweedse muziek van Vreeswijk kent vele kanten. Zijn stemgeluid, zijn teksten en zijn turbulente levenswandel maakten hem tot een fenomeen.
In Nederland is de naam Vreeswijk verbonden aan een hele rij liedjes die hits werden in de jaren 70 ‘Misschien wordt het morgen beter’ Zijn eerste LP in ons land, uit 1972, werd platina. Er is een Cornelis Vreeswijk Gezelschap, een Cornelis Vreeswijk Stichting, een jaarlijks muziekfestival rond zijn muziek en een Vreeswijk cultuurprijs. In IJmuiden werd een standbeeld voor hem opgericht en in Stockholm is zelfs een park naar hem vernoemd. De voorstelling duurt inclusief pauze met koffie tot 13.45 uur. Programma: 11.30 uur Inloop, 12.00 uur Voorstelling Het mannetje in mijn gitaar. Toegang: vrijwillige bijdrage.