Donatieboxen `Het Houten Huis` bij bedrijven geplaatst - "Doneer je wisselgeld aan de actie en ge

Nieuws
Frank Koning (rechts) reikt een donatiebox van de Linda Foundation uit aan ondernemer Joost Bart, eigenaar van de winkel bmm games n’ vinyl aan de Breestraat 140 te Beverwijk.
Frank Koning (rechts) reikt een donatiebox van de Linda Foundation uit aan ondernemer Joost Bart, eigenaar van de winkel bmm games n’ vinyl aan de Breestraat 140 te Beverwijk. rodi.nl

BEVERWIJK - Vrijwilligers van Radio Beverwijk hebben in de afgelopen dagen een groot aantal donatieboxen van de Linda Foundation verspreid. De opvallende kubusvormige kartonnen donatieboxen zijn zwart van kleur en staan inmiddels op de toonbanken van een groot aantal winkels en andere bedrijven in de gemeente Beverwijk. Klanten van deze bedrijven kunnen via deze donatieboxen bijdragen aan de actie ‘Het Houten Huis’.
Frank Koning, voorzitter van de stichting ‘Het Houten Huis Beverwijk’, over de donatieboxen: “We willen het voor iedereen zo makkelijk mogelijk maken om een donatie te doen. Mensen kunnen online doneren en natuurlijk van 19 tot en met 22 december in het Houten Huis zelf, maar ze kunnen nu ook gewoon tijdens het winkelen een bijdrage leveren aan onze actie. Iedereen bepaalt natuurlijk zelf de hoogte van het bedrag. De bedrijven, waar de donatieboxen staan, zorgen ervoor dat het geld uiteindelijk bij ons terecht komt en meetelt voor de totale opbrengst van onze actie. Deze bedrijven zijn herkenbaar aan de poster van de Linda Foundation.”
Met de actie ‘Het Houten Huis’ sluit Radio Beverwijk het jubileumjaar af. De zender viert dit jaar het 25-jarig bestaan en zet zich nu in voor de kinderen van Beverwijk. Via de Linda Foundation krijgen gezinnen die het niet zo breed hebben een aantal cadeaukaarten, zodat ze bijvoorbeeld wat extra kleding, speelgoed of eten kunnen kopen. Onder het motto ‘Armoede is niet eerlijk’ probeert de Linda Foundation de gezinnen, die dit het hardst nodig hebben, een steuntje in de rug te geven. Onlangs werd door oprichtster Linda de Mol de landelijke actie ‘Minderen voor kinderen’ gelanceerd. Het idee is om bijvoorbeeld iets minder geld aan luxe zaken uit te geven en dit te doneren aan de Linda Foundation.
Frank Koning: “Dat geldt natuurlijk ook voor onze plaatselijke actie. Ga eens voor jezelf na of je bepaalde uitgaven echt wel moet doen. Een biertje minder in het café of een dag wat minder uitgebreid koken levert al snel een paar euro op, die aan de actie ‘Het Houten Huis’ kunnen worden gedoneerd. Dat geld kun je nu dus gewoon in een van onze donatieboxen doen.” Meer informatie over de actie ‘Het Houten Huis’ is op www.radiobeverwijk.nl te vinden door de klikken op de button met het logo van deze actie. Via Facebook (Het Houten Huis Beverwijk) worden de volgers steeds voorzien van het laatste nieuws.