Overzichtstentoonstelling Arti Kraaijeveld

Nieuws
Het schilderij 'Mens met vleugels en een gouden rugzak', afkomstig uit de serie De Vluchteling, gemaakt door Arti Kraaijeveld. (FOTO: AANGELEVERD)
Het schilderij 'Mens met vleugels en een gouden rugzak', afkomstig uit de serie De Vluchteling, gemaakt door Arti Kraaijeveld. (FOTO: AANGELEVERD) rodi.nl

BEVERWIJK - Tweedehands racefietszadels en -sturen, meeuwenvleugels en oude vissersnetten. Ogenschijnlijk waardeloos materiaal, maar Arti Kraaijeveld maakte er een mooie serie stierenkoppen van. Teer, olieverf vermengd met rode wijn, houten kistjes, leisteen, prentjes van beschermheiligen, een gestrande rubberboot waarop vluchtelingen hun onheilspellende reis maakten, alles inspireerde Kraaijeveld, en alles werd gebruikt. In mei van dit jaar overleed hij, een overzicht van zijn gigantische oeuvre is tot 2 januari te zien bij Kunstexposities Kerkplein (KeK) op de bovenverdieping van het Kennemer Theater. De serie mega-schilderijen die Kraaijeveld over De Vluchteling maakte, wordt in de naastgelegen Grote Kerk aan het Kerkplein 37a tentoongesteld. De opening van deze bijzondere expositie is op zaterdag 24 november om 15.00 uur, waarna om 16.00 uur een herdenking/tribute in de Grote Kerk volgt. Natuurlijk, speels, muzikaal en theatraal. Iedereen is welkom.