Kerstactie voor bewoners van Huis ter Wijck - Unieke samenwerking tussen vier bedrijven

Nieuws
De vier actieve onderneemsters samen met enkele bewoners van Huis ter Wijck. (FOTO: AANGELEVERD)
De vier actieve onderneemsters samen met enkele bewoners van Huis ter Wijck. (FOTO: AANGELEVERD) rodi.nl

DOOR RAIMOND BOS
BEVERWIJK - Vier bedrijven spannen zich in om geld in te zamelen voor Huis ter Wijck. Met dat geld wordt in het nieuwe jaar een gezellige dag voor de bewoners van het woonzorgcentrum georganiseerd. Van het geld dat overblijft, zullen gemeenschappelijke huiskamers op de verdiepingen worden ingericht. Daar waar al dergelijke huiskamers zijn, worden ze geheel opnieuw ingericht.
Het idee voor de actie komt van Mandy Jongejans, eigenaresse van Pullz EMS Training. Ze liep al langere tijd rond met het idee om een actie voor een goed doel te gaan opzetten. Eenmaal in contact met Huis ter Wijck was de zaak snel rond. “Mijn overgrootoma heeft daar gewoond, dus ik kende de locatie al van binnen. We kwamen onlangs tot de conclusie dat er op sommige verdiepingen geen gemeenschappelijke huiskamer is voor de bewoners en als die er wel is, is het interieur vaak wat verouderd.” Mandy nam contact op met andere ondernemers en dat leidde tot een unieke samenwerking. Samen met Reinders Foodfashion, Inkx Wellness en Centre Cosmetique Carmen zet ze nu alles op alles om zo veel mogelijk geld bijeen te brengen. “Een mooie kerstgedachte, iets te kunnen doen voor de eenzame ouderen in Beverwijk”, zo vinden ze. Ze halen dan ook alles uit de kast om er een geslaagd project van te maken. Hun initiatief heeft inmiddels een sneeuwbaleffect ontketend, want ook andere bedrijven melden zich spontaan aan.
Reinders Foodfashion doneert bij verkoop van een riempje van 15,00 euro dat volledige bedrag aan de actie. Bij Centre Cosmetique Carmen wordt aan elke klant gevraagd om een bijdrage te leveren en daar wordt gul gehoor aan gegeven. Bij Inkx Wellness en bij Pullz staan kerstbomen met een doos kerstballen erbij. Klanten die een bal in de boom hangen, doneren minstens 2,50 euro en door het bedrijf wordt daar dan nog eens 2,50 euro bijgelegd. Wie zelf een bijdrage wil leveren om het bedrag nog verder te verhogen, is uiteraard van harte welkom. Bedrijven die een donatie willen doen voor dit project, kunnen contact opnemen met Mandy Jongejans (info@pullz.nl) om de mogelijkheden te bespreken. Voor de gezellige dag, die men de bewoners van Huis ter Wijck wil aanbieden, zoekt men sponsors. “We willen een artiest laten optreden en er echt een mooie dag van maken, maar het liefst volledig uit sponsorgeld.’’ Als dat lukt, blijft er een flink bedrag over om de huiskamers op de etages te gaan inrichten. Mandy Jongejans: “Mijn vriend is binnenhuisarchitect, hij gaat een tekening maken van hoe het moet gaan worden. We hopen dat er veel respons komt op onze actie, want de bewoners van Huis ter Wijck verdienen het!”