Rondleiding gemeentehuis op Energieke Zondag

Nieuws

BEVERWIJK - Als onderdeel van de SundayFair is het zondag 25 september Energieke Zondag. Met als doel om Beverwijk in 2020 14 procent van de eigen energiebehoefte te laten opwekken én het leven van bewoners van de gemeente duurzamer te maken, staan er op de energiemarkt lokale ondernemers en organisaties die u kunnen adviseren bij het verduurzamen van uw huis en haard.
Energieke Zondag betekent dat er naast het mooie programma met straattheater, live muziek en leuke activiteiten, zoals u die gewend bent van de SundayFair, dit keer is er extra ruimte is gereserveerd voor partijen die het leven duurzamer kunnen maken.
Wethouder Tim De Rudder, die eerst om 12.00 de energiemarkt zal openen, geeft een rondleiding door het gemeentehuis, langs de duurzame inrichting, energiezuinige verlichting en de zonnepanelen op het dak. Ook vertelt hij wat er nu precies gebeurt in het koperkleurige huisje op het Stationsplein. Natuur- en Milieueducatie organiseert energieke activiteiten zoals knutselen én een prijsvraag voor kinderen.