Foto: Ruud van den Booren

'De baltovenaar' van DEM slaat vier keer toe

WIJCHEN/BEVERWIJK - Zijn naam zullen ze in Wijchen niet meer zo snel vergeten. Anthony van Dongen is afgelopen zondag de held van DEM. Met liefst vier treffers zorgt de spits dat tegenstander AWC knock-out gaat. Ondanks het hondenweer zijn veel DEM-supporters hun cluppie achterna gereisd. De fans zijn niet voor niets gekomen, want ze zien hun favoriete ploeg met een weergaloze Van Dongen vrij eenvoudig zegevieren. Na afloop wordt hij terecht 'de baltovenaar van Beverwijk' genoemd.

Anthony van Dongen schiet DEM naar 0-4 zege

DEM zet vanaf het eerste fluitsignaal, ook geholpen door het 'windje mee', direct druk. De mannen van trainer Arvid Smit winnen veel duels en hebben duidelijk een overwicht. Echte grote kansen blijven nog achterwege totdat Mehmet Gencer met een prachtige pass Anthony van Dongen de ruimte in stuurt. 'De baltovenaar van de Wijkers' loopt op de keeper af, omspeelt hem en legt de bal in het mandje (0-1).

DEM blijft gas geven, AWC komt er aanvallend mondjesmaat uit. Keeper Swen Verswijveren heeft nauwelijks iets te doen. Mocht er gevaar dreigen, dan zorgt de solide verdediging onder aanvoering van zijn broer Twan dat dit direct teniet wordt gedaan. Het wordt nog moeilijker voor AWC als zij met 10 man komen te staan omdat een AWC'er_voor de tweede keer geel krijgt, dus rood.

Direct na de theepauze slaat DEM weer toe. Opnieuw is het Van Dongen die vanaf links met een 'Bergkampiaanse' krul de bal in de verre hoek legt: 0-2. Dat hij een beetje geholpen wordt door een AWC-been en de wind, maakt DEM niets uit. De Beverwijkers zitten op rozen en ze voelen dat er meer in zit.

Niet veel later knalt Van Dongen de bal hoog richting het AWC-doel. De keeper tast volledig mis en de bal rolt heel knullig in het doel. Tja, als dan alles meezit, dan dit ook maar. En Van Dongen heeft zijn hattrick binnen!

DEM blijft meedoen in de top van Hoofdklasse A

Coach Smit past even later enkele wissels toe. Het verandert weinig aan het spelbeeld, want DEM blijft domineren. Het is wachten op meer goals. Die komen ook. Richie Owusu wordt op rechts de ruimte ingestuurd. Zijn voorzet wordt door Van Dongen koeltjes afgemaakt: 0-4. Even later mag de superspits het veld verlaten. Arvid Smit gunt zijn aanvaller een publiekswissel.

Er klinkt een zucht van verlichting en een gemeend 'houdoe' bij de AWC-supporters op de tribune. Hun kwelgeest verlaat het veld. Vier goals, dat maakt Van Dongen toch maar weer eens waar...

Door deze overwinning blijft DEM goed meedoen in de top van zondag Hoofdklasse A. De Beverwijkers staan op een derde plek en hebben een punt minder dan de koplopers SDO en RKZVC. Komende zondag wacht Fortuna Wormerveer.

Meer berichten