Michelle Veldman aan het werk.
Michelle Veldman aan het werk. (Foto: Ben Deiman)

MIchelle Veldman exposeert met glaswerk

BEVERWIJK - 'Was ik maar een man van twee meter', verzucht glasblazer Michelle Veldman weleens. Het ambacht glasblazen vergt namelijk de nodige lichaamslengte en -kracht. Hoe licht en lucide glas ook mag lijken, het ambacht is qua inspanning goed te vergelijken met bouwvakken. Zwaar en stoer dus. Maar het is ook delicaat werk.

Die tegenstelling komt op haar expositie mooi tot uiting in de tentoongestelde werken. Want Michelle Veldman toont zowel imponerende installatiewerken als pronte kleine vaasjes en wonderlijke objecten die in één vuist passen. Alles te bewonderen bij KEK, van 25 maart tot en met 7 mei.

Het vak heeft zij zich eigen gemaakt door bij ambachtslieden en kunstenaars in de leer te gaan. Nu blaast deze doordouwer alweer drie jaar glas in Leerdam én voor haar eigen atelier 'Mies' in de Broedmachine aan de Parallelweg. Bij KEK exposeert deze glaskunstenaar met vijf grotere installatiewerken, waaronder een compositie van 'fluitekruidvaasjes' waarin een enkele bloem in past, maar ook een installatie die uit vijftien glasbellen bestaat met een korrelige structuur die naar de pikzwarte grafietregen verwijzen van Tata.

In al haar werk legt Michelle een bijzonder kleurgevoel aan de dag. Van honinggoud en oker, tot zachtblauw en ingetogen groen. Alles is te koop. De tentoonstelling is van 25 maart t/m 7 mei in de expositieruimte van KEK, bovenin het Kennemer Theater. Opening 30 maart, 16 uur. Tijdens de opening zal de kunstenaar samen met wethouder Cultuur Brigitte van den Berg enkele flinterdunne zeepbellen stuksmijten, onder het motto: 'Op een tentoonstelling met glaswerk moet er in ieder geval iets breken!'

Meer berichten