De DEM-atleten beginnen aan hun buitenseizoen in het Olympisch Stadion.
De DEM-atleten beginnen aan hun buitenseizoen in het Olympisch Stadion. (Foto: Aangeleverd)

Buitenseizoen start voor AV DEM

BEVERWIJK - Onder uitstekende weersomstandigheden is het buitenseizoen van de baanatletiek voor AV DEM uit Beverwijk losgebarsten met voor diverse leeftijdscategorieën de verenigingscompetitie. Bij deze competitie moeten alle atletiekonderdelen bezet zijn door atleten vanuit de vereniging en worden de punten, behaald op alle onderdelen bij elkaar opgeteld. Met name de DEM C junioren meisjes (t/m 15 jaar) en A junioren jongens (t/m 19 jaar) vinden we hoog terug in de nationale tussenstand.

De A junioren werkten hun eerste competitiewedstrijd af in het Olympisch stadion in Amsterdam. Door de DEM atleten werden hier twee ereplaatsen behaald. Antwayne White werd 3e bij het hinkstapspringen met een afstand van 11,59 meter en Dylan Langeveld won het brons bij het discuswerpen in een nieuw persoonlijk record van 34,32 meter. Nieuwkomer Musa Darboe liep bij zijn debuut een razendsnelle 200 meter in 24,18 seconden en greep hiermee net naast de medailles. De pas 15 jarige Heemskerker Karünzio Koulen volgde hem op de voet in 24,47 seconden.

De DEM CD junioren ploegen stonden aan de start in Heerhugowaard. Bij de meisjes junioren C grossierde Eline Brouwer in ereplaatsen. Zij won zowel de 80 meter sprint (11,21 sec.) als de 80 meter horden (13,10 seconden) en daarnaast was zij goed voor zilver bij het verspringen met een afstand van 4,69 meter. Derde plaatsen waren er voor Lynn van der Meij op de 80 meter horden, Danique Schram bij het discuswerpen en Silke de Haas bij het kogelstoten.

Nederlands record voor Anja Akkerman bij Masters

Bij de overige leeftijdscategorieën viel vooral het speerwerpgeweld van de DEM atleten op. Bij de jongens junioren C was hier namelijk goud voor Kevin Koeckhoven met 35,42 meter en bij de jongens junioren D wierp Sam van der Aar naar het goud met een afstand van 33,29 meter.

Waar het buitenseizoen als is gestart, hadden de Masters nog hun WK indoor in het Poolse Torun. Anja Akkerman was hier namens DEM kansrijk voor een medaille bij de meerkamp. Helaas wist zij geen geldige sprong te produceren bij het verspringen, wat haar de 3e plaats kostte. Wel liep zij tot haar eigen verrassing binnen deze meerkamp naar een nieuw Nederlands Record op de 60 meter horden. Zij verbeterde met deze tijd het oude record dat sinds 2004 op naam stond van Rietje Dijkman met 0,01 sec.

Meer berichten