DEM komt met 1-1 gelijkspel goed weg

Foto Ruud van den Booren

BEVERWIJK - Als er een ploeg, in het duel DEM-Purmersteijn, was die het verdiende om te winnen, was het de formatie uit Purmerend. Alleen in het eerste kwartier had de tegenstander teveel respect voor 'de Wijkers'. De ploeg van trainer Arvid Smit wordt immers inmiddels geroemd om zijn spel. Maar Purmersteijn maakte het de thuisploeg niet gemakkelijk. Vooral In de tweede helft deden de mannen van trainer Martin van Ophuizen het niet onverdienstelijk en verzuimden het duel te beslechten. Uiteindelijk bleef de wedstrijd steken op een 1-1 gelijkspel dat vóór rust al was bereikt.

door Ton Limmen

Vanwege het geroemde spel van DEM, liet Purmersteijn-trainer Martin Ophuizen zijn mannen zeer verdedigend starten. Na 19 minuten leidde Mehmet Gencer balverlies. Purmersteijn counterde vlijmscherp en liet de verdediging van DEM kansloos. Schermer werd door een medespeler vrij gezet voor DEM-keeper Verswijveren die vervolgens geen schijn van kans had: 0-1. Maar DEM in de vorm waar het momenteel in steekt, mag daar niet van in de war raken. Dat gebeurde ook niet. Zes minuten vóór de theepauze kwam de gelijkmaker op het scorebord. Een corner van Mehmet Gencer werd door een speler van Purmersteijn achter zijn eigen keeper gekopt.

De 1-1 ruststand gaf alle reden om met vertrouwen de 2e helft in te gaan. Het verleden had immers al bewezen dat trainer Arvid Smit met zijn team een wedstrijd kon doen keren. Maar niets bleek minder waar. Ondanks wisselingen in het begin na rust kon de trhuisclub absoluut geen grip krijgen op het sterke spel van de tegenstander. Met het inbrengen van Cijntje en Man ging dat ook niet veranderen. Sterker nog, er was maar een ploeg die domineerde. Purmersteijn rook zijn kans en ging voor de tweede treffer. Maar kansen missen hebben de spelers van Purmersteijn dit seizoen al veel meer gedaan. De tweede goal bleef uit. Zo ging het ook tegen DEM. De Beverwijkers creëerden daarentegen slechts één goede kans van Cerilio Cijntje. De buitenspeler mistte jammerlijk. Maar na het eindsignaal was het team uit Purmerend teleurgesteld, DEM daarentegen haalde opgelucht adem en was blij dat het toch nog een punt binnensleepte.

Voorlopig staat Hoogeveen op de eerste plaats met twee wedstrijden minder dan DEM en 1 punt meer. Dus als Hoogeveen beide inhaalwedstrijden wint staan ze 7 punten los en dat is normaal gesproken te veel voor de achtervolgers. Maar die moeten nog wel gewonnen worden. Wat rest is een spannende strijd om plek twee. Samen met RKZVC en SDO staat DEM gedeeld 2e. Met voor DEM een beter doelsaldo. Met 47 punten uit 24 wedstrijden is er nog niets beslist en heeft DEM alle kans om voor een plaats in de nacompetitie. De wedstrijd tegen Purmersteijn was teleurstellend maar voor de Wijkers geen reden om bij de pakken neer te zitten. Winst aanstaande zondag uit tegen De Bataven kan alles weer doen keren. Zeker omdat Hoogeveen tegen SDO moet spelen.