Foto: Aangeleverd

De krant

Iedere morgen tegen acht uur loop ik de trap af naar de hal op de begane grond. Half slapend open ik de brievenbus met een onooglijk klein sleuteltje en ja hoor, daar ligt hij op me te wachten. Hij kijkt me aan en het is net of hij zegt: "Haal me uit dit benauwde stalen kastje."

Lokale nieuws heeft mijn grotere interesse

Het mooiste van een krant is dat hij je overal brengt waar je nooit bent geweest of waar je helemaal niet naar toe wil. Via de Oekraïne naar China en dan richting Noord en Zuid Vietnam en weer terug naar realiteit van de dag. Verdrietig kan ik worden van het vele onrecht of van "verwarde" personen die hun hele gezin de eeuwigheid insturen.

Ook krijg ik een gevoel van jaloezie wanneer ik het weerbericht in de rest van de wereld bekijk en zie dat het in Zuid Spanje 22 graden is. Maar ik ben opgelucht wanneer ik kennis neem van de politieke chaos in de wereld, terwijl Den Haag mij wil vertellen dat we het hier toch wel erg goed doen. Dan besluipt mij dat gevoel van: wie houdt wie nou voor de gek?

De krant brengt je overal waar je nooit bent geweest

Maar het lokale nieuws heeft mijn grotere interesse. Het nieuws uit onze regio verslind ik, gelijktijdig met mijn broodje chocoladehagelslag en een kop thee met honing. Men zegt dat de krant de verpakking voor de vis van morgen is en het laagje onderin de kattenbak. Opzeggen dan maar? Ach, nee toch maar niet. Je moet je toch ergens druk over kunnen maken?

Co Backer

jalbacker741@telfort.nl

Meer berichten