Het Marco van Balentoernooi gaat aanstaande zaterdag z'n dertiende editie tegemoet.
Het Marco van Balentoernooi gaat aanstaande zaterdag z'n dertiende editie tegemoet. ((Foto: ))

Dertiende editie Marco van Balentoernooi bij RKVV DEM

BEVERWIJK- Op de velden van RKVV DEM wordt op zaterdag 20 april de dertiende editie van het Marco van Balen Toernooi gehouden. Het belooft zoals ieder jaar weer een spektakel te worden voor de ruim 750(!) jeugdspelers in en uit de regio. Een voetbaltoernooi met diverse extra activiteiten, gekoppeld aan het goede doel (KiKA). Allemaal in die speciale gedachtegang en aandacht voor de jeugd zoals oud-DEM-speler en leider Marco van Balen het voor ogen had.

Nadat Marco van Balen, oud trainer en selectiespeler van DEM, al vroeg moest stoppen met zijn actieve loopbaan als voetballer als gevolg van gezondheidsproblemen, gaf hij zijn liefde, enthousiasme en doorzettingsvermogen voor het voetbalspel door aan de jeugd in de hoedanigheid als leider van diverse jeugdteams met als motto: "iedere jeugdspeler is een talent". Zijn droom was ooit een groot jeugdtoernooi te organiseren bij DEM. Hij mocht dit helaas zelf niet meer meemaken maar een speciale "crew" met vrijwilligers zorgde ervoor dat zijn droom alsnog uitkwam. Met de normen en waarden die Marco voor ogen had als fundament wordt het jeugdtoernooi al jaren georganiseerd, waarbij alle spelertjes, maar ook alle (groot)ouders en toeschouwers, kunnen genieten van het plezier, van de sportieve inzet en met dat respect voor elkaar wat het spelletje zo mooi maakt.

Wedstrijd oud-ploeggenoten

Na de opening om 08.30 uur door de voorzitter van DEM zal het toernooi aanvangen voor de ruim 70 jeugdteams uit de afdelingen O-8 t/m O-11. En het mooie is dat ieder team na afloop een prijs ontvangt. Naast het jeugdtoernooi vinden er ook op een apart veld diverse activiteiten plaats zodat niemand zich hoeft te vervelen. Er zijn o.a. springkussens, een stormbaan, stropdas-, gaten- en wereldbekerschieten, lopen er "levensechte" leeuwen rond en worden er team- en wedstrijdfoto's gemaakt. Ook zijn er spectaculaire voetbal-gerelateerde avonturen te ondernemen waarbij mooie prijzen te winnen zijn. Na afloop van het toernooi zal er om 17.00 uur een wedstrijd plaatsvinden tussen de oud-ploeggenoten van Marco tegen de zonen/dochters van deze oud-ploeggenoten. De dag wordt feestelijk en muzikaal afgesloten, kortom, een complete "happening" gedurende de hele dag.

Goede doel

Zoals ieder jaar wordt er een loterij georganiseerd en wordt de opbrengst hiervan gedoneerd aan een goed doel. Dit keer is er gekozen voor de Stichting KiKA met als motto: "De strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen!!!" KiKa is een stichting tegen kinderkanker en streeft naar een verhoging van de genezingskans van kinderen.

Ze werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Er is dus geld nodig, veel geld.

Meer berichten