WRB-voorzitter Schellevis is blij met de donatie.
WRB-voorzitter Schellevis is blij met de donatie. ((Foto: PRISCILLA MIEDEMA))

Vijfduizend euro voor Wijk aan Zeeër Reddingsbrigade

WIJK AAN ZEE - Voorzitter Richard Schellevis van de Wijk aan Zeeër Reddingsbrigade (WRB) ontvangt een cheque ter waarde € 5.000,-- uit handen van Rosa Stal - Nicolai namens de Stichting.

De BHC (Beverwijk-Hoogoven-Combinatie) is opgericht in 1935 en nam tot en met eind 2016 actief deel aan hulpverlening bij evenementen zoals: voetbal, volleybal / korfbal, harddraverij / concours hippique, wielrennen / toerfietsen, wandeltochten, karate / judowedstrijden, badminton, zeskampen en braderieën. Daarnaast brachten de gediplomeerde kaderinstructeurs hun kennis over aan scholieren voor het jeugd-EHBO, het geven van beginnerscursussen, oefenavonden voor gevorderden om de verworven kennis op peil te houden, hart- , reanimatieopleiding en EHBO -opleidingen aan plaatselijke Reddingsbrigades.

Als gevolg van het teruglopend aantal leden van ruim 180 leden in de zestiger jaren tot enkele tientallen in 2016 is de EHBO-vereniging BHC tijdens een buitengewone algemene ledenvergadering in november 2016 ontbonden en in juni 2017 opgeheven. Als gevolg van het feit dat er dus geen vereniging meer was, is de steunstichting van EHBO-vereniging BHC per 22-08-2018 opgeheven.

Aangezien de Stichting een ANBI-status had, diende een batig saldo dan ook naar een soortgelijke doelstelling te gaan. De WRB kwam daarbij gelijk ter sprake, mede vanwege het feit dat deze vereniging louter uit vrijwilligers bestaat die in de zomermaanden de bewaking van het familiestrand te Wijk aan Zee op zich nemen en bijna dagelijks met EHBO worden geconfronteerd. De WRB is dan ook zeer verheugd met het bedrag.

Meer berichten