Tjez superblij met zijn diploma!
Tjez superblij met zijn diploma! (Foto: KIS)

Allereerste 'Goudvis' diploma

BEVERWIJK - Na flink wat lessen van meester Coert, juf Gea en Juf Angreth was het op 9 mei 2019 eindelijk zover. Tjez Koster uit Limmen mocht in het sportfondsenbad te Beverwijk afzwemmen voor zijn goudvis diploma. Tjez, geboren met een beperking en in het dagelijks leven gebonden aan zijn rolstoel, was zeer zenuwachtig voorafgaand aan zijn examen, maar onder toeziend oog van de familie heeft Tjez het uitstekend gedaan!

Bij de KIS, een sportvereniging voor mensen met een beperking, hebben zeer veel kinderen en volwassenen met een beperking zwemles ontvangen. Sinds 2018 is de KIS aangesloten bij de ENVOZ. En de ENVOZ is de organisatie die o.a. naast reguliere zwemdiploma’s ook zwemdiploma’s uitreikt aan kinderen met een beperking.

Certificaten

Deze certificaten zijn ondergebracht in een zogenaamde ‘Vissen lijn’. Deze diploma’s dienen juist als stimulans om verder te gaan met zwemles. Voor sommige kinderen met een beperking is het een enorme uitdaging om zich voort te bewegen in water. En Tjez had de eer om als eerste pupil van de KIS die uit deze ‘vissen lijn’ het diploma GOUDVIS in ontvangst te nemen.

Methoden

De methoden van de KIS is simpel, veel aandacht, geen tijdsdruk en vaak één op één onderwijs. En uiteraard kunnen de gediplomeerden en de familie op de vele zwem uren van de KIS gebruik maken van het bad. Door deze intensieve methode is er vaak wel sprake van een wachtlijst.

Parabadminton

De KIS heeft ook een afdeling parabadminton, waarbij mensen die of rolstoel gebonden of loopproblemen hebben zich kunnen bekwamen in het aangepast badminton. Een aantal regels van het regulier badminton zijn aangepast zodat de spelers toch een leuke pot kunnen badmintonnen. Meer info: www.dekis.nl.

Meer berichten