Voetbalclub DEM kan komende zondag bij winst historie schrijven.
Voetbalclub DEM kan komende zondag bij winst historie schrijven. (Foto Ruud van den Booren)

Kan DEM komende zondag juichen?

BEVERWIJK - Kan DEM komende zondag juichen? Dat is de grote vraag, als deze club uit Beverwijk deze dag de kampioenswedstrijd speelt tegen Achilles 1894 uit Assen. Bij winst betekent dat het kampioenschap in de zondag Hoofdklasse A een feit is. Het betekent ook promotie naar de zondag Derde Divisie, een unicum in de voetbalgeschiedenis van 'de Wijkers'. Het duel wordt op het eigen sportpark Adrichem afgewerkt en begint om 14.00 uur.

Bij zege wordt titel in de Hoofdklasse binnengesleept

Arvid Smit en zijn mannen hebben dus de unieke kans om al in het debuutjaar in de Hoofdklasse kampioen te worden en door te stomen naar de Derde Divisie.

Met 29 wedstrijden en 57 punten staat DEM bovenaan de competitie en heeft het in eigen hand tegen de nummer 15 in de competitie. RKVV DEM wordt op de voet gevolgd door de concurrentie, te weten Hoogeveen en SDO, die beide met een punt minder op de ranglijst ook een gooi doen naar het kampioenschap.

DEM had afgelopen zondag al een grote kans laten liggen tegen directe concurrent Hoogeveen, maar de Wijkers wisten toen niet te winnen in Drenthe. Met het gelijkspel van afgelopen zondag is het nu aan de spelers van Smit om het in eigen huis af te maken.

Het kampioenschap zal voor dit jonge team een unieke prestatie zijn en het zou ook een prachtige afsluiting van een succesvol seizoen zijn. Er wordt heel veel toeschouwers verwacht die de thuisclub naar de overwinning zullen schreeuwen.

Mocht DEM kampioen worden, belooft het ongetwijfeld een groot feest te worden op sportpark Adrichem in Beverwijk.

Meer berichten