AV DEM grossiert in medailles op NK masters

Jack Dekker in actie bij het kogelstoten.
Jack Dekker in actie bij het kogelstoten. (Foto: Aangeleverd)

BEVERWIJK - De afvaardiging van atletiekvereniging DEM was dit jaar relatief klein bij het NK masters. "Slechts" vier DEM veteranen stonden aan de start van het eerste Nederlandse Kampioenschap van het baanatletiekseizoen 2019 in Gouda. Deze vier atleten keerden echter wel terug naar Beverwijk met een monsterscore aan medailles. Acht keer mocht een DEM atleet het erepodium beklimmen. De DEM masters waren goed voor 4x goud, 1x zilver en 3x brons.

Vorige week nog blesseerde Anja Akkerman haar nek/rug bij een wedstrijd hoogspringen. Maar een goede Fysiotherapeut redde haar NK. Met goud bij zowel het verspringen, het speerwerpen als op de 80 meter horden en brons op de 200 meter in de categorie V60 kon Akkerman haar geluk niet op.

Goud

Vooral blij was zij met haar prestatie op de 80 meter horden. Na een goede start liep zij voor het eerst sinds 2016 weer onder de 15 seconden. Ook goud was er voor Simone Geel (V55) op de 100 meter. Met een vervekende achillespeesblessure liep zij toch naar de winst. De overige onderdelen, 200 en 400 meter, liet zij dit kampioenschap echter toch maar aan zich voorbij gaan.

Jack Dekker (M70) nam twee bronzen medailles mee naar huis. Bij het kogelstoten en het gewichtwerpen viel hij in de prijzen. Daarnaast greep hij ook twee keer net naast de medailles. Een vervelende vierde plaats was zijn deel bij zowel het kogelslingeren als het discuswerpen.

Roelf Akkerman won in dezelfde leeftijdscategorie het zilver op de 200 meter. Ook hij greep een keer net naast de medailles. Zijn 100 meter finale race leverde hem plek vier op in de eindrangschikking.

Baanseizoen

Waar de masters zo vroeg in het seizoen hun Nederlands kampioenschap al op het programma hadden staan, openden de nationale atleten hun baanseizoen traditiegetrouw in Lisse met de Ter Specke Bokaal. Stan Niesten kwam, zag en overwon ogenschijnlijk makkelijk in een indrukwekkende race over 3000 meter met een tijd van 8.11,50 minuten. Ook Mariska Poel deed het goed op de lange afstand. Zij liep naar een persoonlijk record op de 1000 meter in 3.00,12 minuten.

Dramatische start

Sprinter Jamaal Awad liep op de 150 meter, na een dramatische start, toch bijna 0,2 seconden van zijn persoonlijk record af (16,74 seconden) en was dus eveneens tevreden over het begin van zijn seizoen.

Jordy Kluft wist op dit onderdeel zijn beste tijd te benaderen en mag na een jaar blessureleed hiermee niet ontevreden zijn.