De atletiekbaan van AV DEM.
De atletiekbaan van AV DEM. ((Foto: Aangeleverd))

Kennemer Challenge gestart

BEVERWIJK - Dinsdagochtend 14 mei 2019 was de atletiekbaan van DEM Beverwijk het toneel van de kick-off van de Kennemer Challenge. Een sportief project van twee scholen, met verschillende uitdagingen. De scholen hopen zo leerlingen op een sportieve en plezierige manier bewust te maken van de voordelen van een actieve en sportieve leefstijl. Hiermee heeft het Kennemer College met de afdelingen Praktijkschool en Beroepsgericht een primeur.

Scholen proberen sportieve leefstijl bij AV DEM in Beverwijk te promoten

Het project is opgezet door de docenten lichamelijke opvoeding (LO) van beide scholen. Leerlingen uit het eerste jaar worden bij deze 'Challenge' sportief uitgedaagd. De focus ligt bij de Kennemer Challenge op de teamprestatie. In totaal zullen alle eerste klassen 4 uitdagingen krijgen.

Multiple estafette

Op de atletiekbaan van DEM verschenen ruim tweehonderd leerlingen aan de start in fel blauwe 'Kennemer Challenge-T-shirts' voor het eerste onderdeel, de multiple estafette.

KC-wisselbokaal

Klassen namen het tegen elkaar op door zoveel mogelijk rondes te lopen. Er werd gestreden om de KC-wisselbokaal voor de klas aan kop.

Strandloop

Het slotonderdeel is een strandloop op het strand van Wijk aan Zee op vrijdag 14 juni 2019. Het startschot klinkt om 9.50 uur.

Belangstellend publiek is van harte welkom.

Meer berichten