Kennemer College met zeepkisten bij 'Wijk aan Zeep'

Algemeen
Andy, Lisette, Daan en Kyo (zittend in zeepkist) van
Andy, Lisette, Daan en Kyo (zittend in zeepkist) van "Worst 22". (Foto: Aangeleverd)

WIJK AAN ZEE - Lisette Grinwis, Daan Weel, Andy van 't Veer en Kyo Freesen doen dit jaar met hun zelfgemaakte zeepkist "Worst 22" mee aan de zeepkistenrace van Wijk aan Zee. Het is de eerste keer dat leerlingen uit de tweede klassen van het Kennemer College Beroepsgericht in Heemskerk deelnemen. Bij eerdere edities van de race kwamen leerlingen uit het examenjaar in actie. Dit jaar hopen 7 zeepkisten aan de start te verschijnen.

De vier beroepsgerichte leerlingen van team "Worst 22" hebben veel kennis opgedaan van verschillende technieken binnen het Vakcollege Techniek. De leerlingen kozen speciaal voor het Kennemer College Beroepsgericht vanwege de technieklessen en fietsen daarvoor elke dag vanuit de Zaanstreek naar school. "Ik wilde iets met mijn handen doen", antwoordt Andy op de vraag waarom hij niet voor de havo heeft gekozen. De brede oriëntatie op de techniekvakken van het afgelopen tweede jaar heeft er toe geleid dat in de zeepkist alle geleerde disciplines zijn toegepast. Andy vertelt: "Het gestroomlijnde frame is van staal en aluminium, er is hout in verwerkt en elektra."

De 22 uit de teamnaam staat voor de te halen rittijd van 22 seconden. Daarmee hopen ze de snelste tijd van "De Duitser" (winnaar 2018) te verbeteren. Daan vertelt lachend dat hij niet weet of de zeepkist de rit van het duin zal overleven. Kyo voegt toe: "Liever niet de Engelse vertaling van worst!". Lisette en Andy doen aan kartwedstrijden en hebben er meer vertrouwen in. Hoe de race ook afloopt, het viertal heeft vooraf al zichtbaar veel plezier in de samenwerking. De techniekdocenten hebben taart beloofd als het team eerste wordt.

De zeepkistenrace in Wijk aan Zee is op vrijdag 28 juni 2019 en de eerste manche start om 19.00 uur.