Jeevan Dhanput uit Beverwijk.
Jeevan Dhanput uit Beverwijk. ((Foto: Aangeleverd))

Jonge Jeevan schittert naast musicalsterren

BEVERWIJK - De 10 -jarige Jeevan Dhanput uit Beverwijk staat zondag 30 juni samen met professionele en bekende sterren Jannemien Cnossen, Hymke de Vries en Daan van Rijssel in de spotlights tijdens de musical 'Stella in de sterren' in het Stadsschouwburg van Utrecht. Hij mag de rol van Boy spelen; Boy is een puberale jongen, schaamt zich voor zijn 'gekke' zusje en wil graag heel stoer gevonden worden.''Een grote verantwoordelijkheid,'' vindt Jeevan zelf ook. ''Dat maakt het tegelijkertijd zo fantastisch leuk!''

Leerlingen van alle (40) vestigingen van de Telekids Musicalschool en RTL Talent Academy staan elk jaar tijdens de grote zomervoorstellingen naast professionele musical-sterren op het podium van prominente theaterzalen. Alle leerlingen beleven zo samen hoe het is om in een grote musicalproductie te staan.

'Dat maakt het tegelijkertijd zo fantastisch leuk!'

De jonge Jeevan zit nu 2 jaar in de TopClub in Amsterdam. Dat hij Boy, een van de hoofdrollen in de musical 'Stella in de sterren' speelt, brengt wel extra veel repetitiedagen met zich mee, want leerlingen die hoofdrollen vertolken in de grote eindvoorstellingen repeteren extra vaak voor de uitvoering. Geen probleem voor Jeevan. "De repetitiedagen vind ik heel leerzaam, maar vooral ook heel leuk. Ik vind het leuk om samen met de andere acteurs die ook Boy spelen de rol goed neer te zetten. Het zingen tijdens de musical vind ik toch wel erg leuk, en ik heb een solo waarin ik helemaal in mijn rol kan duiken", vertelt Jeevan.

De landelijke TopClubs zijn er voor talentvolle en ambitieuze leerlingen, die samen wekelijks zang- dans- en toneellessen volgen. Aan het eind van het seizoen doen ze auditie voor een hoofdrol in de eindvoorstelling. Ook om toegelaten te worden tot de TopClub moest Jeevan auditie doen. Dat ging gelukkig van een leien dakje en nu kijkt hij enorm uit naar zijn optreden in die eindvoorstelling.

"Ik kijk er echt naar uit om op het grote podium te mogen staan en het publiek te vermaken. Ik heb er hard voor gewerkt dus wil graag laten zien wat ik kan."

Meer berichten