Het eerste elftal slaagt er direct in te promoveren.
Het eerste elftal slaagt er direct in te promoveren. ((Foto: aangeleverd))

Promotie voor jubilerend SV Beverwijk

BEVERWIJK - In maart van dit jaar bestond de SV Beverwijk 100 jaar wat uitbundig is gevierd. Vorig jaar rond die tijd had men niet gedacht dat dit 100-jarig bestaan zo'n succesjaar zou worden. Er was toen nog geen eerste elftal maar diverse mensen die SV Beverwijk een goed hart toedragen hebben destijds de koppen bij elkaar gestoken en samen met de succestrainer van de SV Beverwijk, Marco van Petersen een zeer representatief team op de been gebracht dat weer in de vierde klasse van de Zaterdag deelnam aan de competitie.

Sterk seizoen wordt beloond met overstap naar derde klasse

Inmiddels was ook het tweede en derde elftal van de SV Beverwijk op sterkte gebracht door vele vrienden van de SV Beverwijk. Nu een jaar later is het duidelijk dat dit een groot succes is geworden. Alle teams deden het geweldig in de competitie en het tweede elftal werd als eerste glorieus kampioen enkele weken later gevolgd door het derde elftal. Frappant was dat beide teams meer dan honderd doelpunten hadden gescoord en dat in het jaar dat de SV Beverwijk ook 100 jaar bestaat. Heel curieus. Ook het eerste elftal onder de bezielende leiding van Marco van Petersen en Michael Kersten draaide een fantastisch seizoen. Lange tijd streden zij samen met ADO'20 om de eerste plaats in de poule door hun wedstrijden bijna allemaal met grote cijfers te winnen. Uiteindelijk kon ADO'20 dit langer volhouden en werd de terechte kampioen.

Finale

SV Beverwijk werd uiteindelijk zeer verdiend tweede en mocht deelnemen aan de nacompetitie. Ook dit eerste team van SV Beverwijk scoorde meer dan 100 doelpunten hetgeen dus ook past bij het 100-jarig bestaan.

De eerste twee wedstrijden in de nacompetitie werden gewonnen waardoor men de finale moest spelen op neutraal terrein tegen derdeklasser De Kadoelen uit Amsterdam. Na een super spannend duel waarbij beide kampen met meer dan 100 % inzet streden kwam Beverwijk na verlenging toch wel terecht als winnaar uit de bus en werd de promotie naar de derde klasse uitbundig gevierd met de vele meegereisde supporters en familie.

Trainer stopt

Marco van Petersen zal helaas komend seizoen geen trainer meer zijn van de selectie omdat het trainerschap teveel tijd opslokt en dit niet meer is te combineren met zijn drukke werkzaamheden en hij tevens meer tijd wil besteden aan de familie thuis.

Eerste elftal heeft een fantastisch seizoen gedraaid

SV Beverwijk heeft dankzij dit unieke seizoen aangetoond dat de club weer enorm leeft en met vertrouwen de toekomst in kan en men heeft laten zien dat Beverwijk nooit opgeeft en dat er vele aanhangers zijn die deze geweldige club altijd zullen blijven steunen.

Rene Burger

Meer berichten