Na de zwemtocht poseert Elyysa bij 'held' Maarten van der Weijden..
Na de zwemtocht poseert Elyysa bij 'held' Maarten van der Weijden.. (Foto: Lisanne Welboren)

Elyysa (8) in Elfstedenzwemtocht

BEVERWIJK/STAVOREN - Vorig jaar zag de Beverwijkse Elyysa Welboren Maarten van der Weijden op tv de Elfstedenzwemtocht net niet voltooien. ''Ik wil ook meedoen'', riep zij. Zwemmen is immers haar lust en leven. De kans kwam eerder dan gedacht.

Maarten van der Weijden zwom afgelopen weekend weer de Elfstedenzwemtocht om zoveel mogelijk geld op te halen voor de KWF, de strijd tegen kanker. En Elyysa mocht mee zwemmen. Zelf haalde de achtjarige zwemster € 650 op voor de strijd tegen kanker. Open water zwemmen is voorbereiden. Wetsuite, kouder water, stroming, wind en soms een vreemde bodem is een andere ervaring.

Omstandigheden

Afgelopen zaterdag 22 juni stond Elyysa om 10.30 uur in het Friese Stavoren. De omstandigheden waren goed. Als 2e groep sprong zij met haar buddy in het water. Even doorkomen daarna was het een geweldige ervaring om 500 meter te zwemmen met zoveel aanmoedigingen langs de kant.

Genietend kwam zij over de finish. Een mooie herdenking en daarna kijken naar de doorkomst van Maarten. Kippenvel. ''Uniek dat ik erbij was'', aldus Elyysa.

Meer berichten