Bram Tankink (derde van rechts) verrast Beverwijker Jacco Hilbers (geheel links) en zijn familieleden.
Bram Tankink (derde van rechts) verrast Beverwijker Jacco Hilbers (geheel links) en zijn familieleden. ((Foto: Lifehunters))

Oud-renner Tankink bezorgt Beverwijkse hersenpatiënt dag van z'n leven

BEVERWIJK - Een ongeluk zit in een klein hoekje. En dat weet Jacco Hilbers uit Beverwijk als geen ander. Oud-prof wielrenner Bram Tankink geeft Hilbers een flinke steun in de rug door hem te verrassen bij de Tour de France.

Jacco Hilbers in de wolken tijdens de Tour de France

Tankink, aanvoerder van het Oranjepeloton, weet hoe snel een valpartij is gemaakt en welk gevaarlijk randje de pracht sport wielrennen heeft. Hij er gelukkig altijd goed vanaf gekomen, maar dit is jammer genoeg niet voor iedereen het geval. Hilbers kreeg tijdens het fietsen een ernstig ongeluk. Hier loopt hij een zeer zware hersenkneuzing op, zijn hersenen raken onomkeerbaar beschadigd, geheugenverlies is een van de vele gevolgen.

Tankink neemt hem mee voor zijn VIP treatment en samen vertrekken ze naar de start van de etappe. Hier heeft hij een meet & greet met de renners. Ze zijn de helden van Jacco. De Beverwijker krijgt zelfs een gesigneerde helm van de JumboVisma waardoor hij behoorlijk in zijn nopjes is.

Meer berichten