Veel belangstelling Zomerspektakel Beverwijk

Algemeen
René Muetstege en Ria van Roon van Museum Kennemerland overhandigen het Jumboboek aan Bert Kisjes (midden.)
René Muetstege en Ria van Roon van Museum Kennemerland overhandigen het Jumboboek aan Bert Kisjes (midden.) (Foto: Aangeleverd)

BEVERWIJK - Tijdens het driedaagse zomerspektakel in Beverwijk, dat op 16, 17 en 18 juli jl. door de Stichting Welzijn Beverwijk werd georganiseerd, konden de deelnemers een creatieve bijdrage leveren aan het jumboboek 'Wist je dit over de Wijkertoren?'

Voor dit initiatief van de werkgroep Educatie van Museum Kennemerland was veel belangstelling. Vierentwintig kinderen hebben hun uiterste best gedaan om een mooie illustratie van de Wijkertoren te maken bij historische feiten over de toren.

Het eindresultaat is verbluffend te noemen. De beheerder van de Grote Kerk, Bert Kisjes, krijgt het boek voor onbepaalde tijd in bruikleen. Tijdens de overhandiging van het document was hij zichtbaar in zijn nopjes.
"Een fantastisch initiatief dat de Grote kerk en de Wijkertoren weer eens op de kaart zet. Het boek krijgt een prominent plekje in de Grote kerk", aldus Bert Kisjes. Het boek is vanaf heden te bewonderen in de grote kerk van Beverwijk. De kerk, gevestigd Kerkstraat 37 in Beverwijk, is dagelijks (behalve de dinsdagen) geopend van 13.30 – 18.00 uur.