Lindsey Pegram gaat voor de derde keer op rij voor een zege.
Lindsey Pegram gaat voor de derde keer op rij voor een zege. ((Foto: Aangeleverd))

Lindsey Pegram gaat voor hattrick in Beverwijk

BEVERWIJK - Lindsey Pegram kan op donderdag 8 augustus voor de derde keer op rij de kortebaan van Beverwijk winnen. In 2017 won zij met Southwind Raptor. Vorig jaar was Eliot Charisma de beste op de Breestraat. Met deze, en mogelijk nieuwe troeven, kan ze ook in de editie van 2019 scoren. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

Vorig jaar had Pegram een droomseizoen. Met onder andere Eliot Charisma, Southwind Raptor en Calistokingsdeep had ze uitmuntende kortebaners voor de kar. Deze drie paarden rijdt ze dit seizoen opnieuw. Het grote verschil is dat deze 'cracks' nu zijn opgezadeld met een starthandicap van vijf meter. Toch zijn de kansen van de regerend kampioen bij de pikeurs niet gekeerd. Eliot Charisma en Southwind Raptor wonnen als eens met handicap en Calistokingsdeep was dit seizoen al twee keer tweede.
Concurrentie krijgt zij waarschijnlijk van John de Leeuw. De zesvoudig pikeurskampioen is dit seizoen goed op dreef en won al twee keer met Ronny Brandt en was ook al een keer met Panic Launcher de beste. Bo Sprengers, van de Stal Meiden van Assum, wil ongetwijfeld scoren met Doc Holiday (de ruin debuteerde twee jaar geleden in Beverwijk) en Fullrich v Assum. De eerste won dit seizoen al twee keer. Fullrich v Assum is goed genoeg voor een ereplaats.
De stal van Aad Pools uit Uitgeest beschouwt Beverwijk als één van hun thuisbanen. Vooralsnog wisten zij dit seizoen niet te winnen. Contador en Blackpearl Trans R haalden al wel de laatste vier. Daarnaast is Hero Baldwin altijd een kanshebber. Mogelijk dat nieuwkomer Limbo binnenkort ook gaat scoren.
De NDR verricht, na inschrijving, de loting voor de kortebaan in Beverwijk op dinsdag 6 augustus. Het deelnemersveld is vervolgens direct te downloaden op www.kortebaandraverijen.nl. Op deze site zijn tevens uitslagen, statistieken, verslagen en video's te vinden. Later volgt ook een uitgebreide voorbeschouwing op de koers in Beverwijk met deskundig onderbouwde tips.

Meer berichten