Lisan Steenbakker tweede op NK openwaterzwemmen

Lisan Steenbakker namens KZC in actie. Zij won zilver op het NK openwaterzwemmen bij de meisjes 12 jaar. (Foto: Aangeleverd)

BEVERWIJK - Terwijl Nederland afgelopen zaterdag werd geteisterd door storm en zware windstoten werd in Heerjansdam het Nederlands kampioenschap openwaterzwemmen gehouden. Vier zwemmers van het Beverwijkse KZC zijn op dit kampioenschap in actie gekomen. Vechtend tegen de elementen en hoge golven werd Lisan Steenbakker bij de meisjes 12 jaar tweede op de 2500m vrijeslag. Kees-Jan Brantjes pakte bij de categorie 50-plus een bronzen plak met de 2000m schoolslag. Feico de Jonge werd bij de jongens 13 jaar vijfde op de 2500m vrijeslag en zwom naar een vierde plek op de 1500m schoolslag. Tycho de Jonge werd op dit onderdeel in zijn categorie jongens 15 jaar vijfde en zwom op de 2500m vrijeslag naar een negende plaats. Naast het Nederlands kampioenschap werd er zondag ook op andere afstanden gezwommen. Bram Loots won bij de minioren goud op de 500m vrijeslag en Lisan Steenbakker pakte zondag goud op de 1000m vrijeslag.