TalentenLab komt met nieuw programma

Algemeen
Op 4 september opent het TalentenLab haar deuren voor de jeugd tussen 6 en 12 jaar.
Op 4 september opent het TalentenLab haar deuren voor de jeugd tussen 6 en 12 jaar. (Foto: Jaap van der Veen)

BEVERWIJK - Woensdag 4 september opent het TalentenLab van Bibliotheek IJmond Noord weer haar deuren voor kinderen van 6 - 12 jaar. Iedere woensdagmiddag tussen 15.00 en 17.00 uur kunnen maximaal 15 kinderen - meestal gratis - hun talenten ontwikkelen en kennis opdoen bij het TalentenLab in de bibliotheek aan het Kerkplein in Beverwijk. Op 4 september kun je meedoen met de Lego Bricks Challenge, waarin je een lopende band bouwt.

Op 11 september leer je een website bouwen met Wordpress. Op 25 september bouw je die website dan verder af. Op 18 september is er met medewerking van RobotXperience een speciaal TalentenLab dat in het teken staat van robots. Omdat de bibliotheek haar 100-jarig bestaan viert, is deze middag ook gratis toegankelijk voor volwassenen; kinderen kunnen dus hun ouders meenemen.
Vooruitblik op de TalentenLabs in oktober: er is weer een Minecraft-toernooi waarbij je een Middeleeuws kasteel bouwt. Het toernooi is verdeeld over twee middagen: woensdag 16 en 30 oktober. Van tevoren aanmelden voor het toernooi is verplicht, want er is plaats voor maar 16 kinderen. Zij kunnen zich nu al gratis aanmelden bij de klantenservice in de bibliotheekvestiging van Beverwijk en Heemskerk, doordeweeks tussen 13.00 en 17.00 uur, zaterdag tussen 11.00 en 16.00 uur. Op 30 oktober geven ze een korte presentatie en is de prijsuitreiking.