Willem van Twillert aan het orgel.
Willem van Twillert aan het orgel. ((Foto: Aangeleverd))

Jubileumconcert op Beverwijks Müller orgel

BEVERWIJK - Willem van Twillert viert dit jaar zijn 50-jarig jubileum als organist. Op vrijdag 30 augustus doet hij ook het Beverwijkse Grote Kerk aan met zijn jubileumtour. Willem van Twillert is een veelzijdig musicus, vanaf 1970 studeerde hij aan het Sweelinck conservatorium te Amsterdam bij Piet Kee (orgel, improvisatie en compositie), Willem Brons (tweede hoofdvak piano) en onder meer bij Robert Heppener (muziektheorie), Mevr. Belinfante (compositie, analyse, harmonie en contrapunt) Vanaf 1975 volgde hij ook drie jaar hoofdvak orkestdirectie bij Anton Kersjes.

In 1976 behaalde hij het praktijkdiploma Kerkmuziek en in 1978 het diploma Uitvoerend Musicus cum laude met de aantekening voor improvisatie bij de acte muziekonderwijs-B voor orgel. Een beurs stelde hem van 1978 tot 1981 in de gelegenheid zich te specialiseren in oude muziek bij Gustav Leonhardt (orgel), Anneke Uittenbosch (clavecimbel) en Klaas Bolt (stijlimprovisatie). Tussen 1975 en 1980 volgde hij cursussen bij Daniel Roth, Ewald Kooiman (literatuur), Hans Haselböck, Zsigmond Szathmáry en Peter Planyavsky (improvisatie). Van Twillert ontwikkelde zich tot een gevraagde gast op orgelconcertpodia. Zijn CD en DVD opnamen zijn geliefd geworden mede een opvallende repertoirekeuze (ruimte voor ook onbekende maar attractieve composities) en door zijn YouTube kanaal. Voor muziekuitgeverij Willemsen, verzorgde hij de serie organisten uit de 18e en 19e eeuw.

In Beverwijk zal hij een gevarieerd programma spelen, met werken van George Frideric Handel, een bewerking van het bekende "WATERMUSIC", werken van J.S. Bach, waaronder de Prealudium et Fuga in g (BWV 535). Aanvang 20.00 uur. Toegangsprijs € 7,50 euro per persoon inclusief programma.

Meer berichten