Atletiek-pupillen DEM in de prijzen

De jongens pupillen B van AV DEM werden eerste.
De jongens pupillen B van AV DEM werden eerste. (Foto: Aangeleverd)

BEVERWIJK - Sportpark de Vork in Heerhugowaard vormde zaterdag het decor voor de atletiek-pupillenfinale van Noord-Holland. De beste verenigingen gingen met elkaar de strijd aan en ook AV DEM nam met meerdere teams deel aan deze finale dag. Van de in totaal 400 deelnemers had AV Dem met 45 deelnemers een sterke bezetting.

De leeftijd van de deelnemers varieerde van 6 tot 12 jaar. De wedstrijd bestond uit een meerkamp van 3 onderdelen en een estafette. Dat DEM zo ruim vertegenwoordigd was, komt doordat de vereniging een grote groep jeugd heeft en een aantal ervaren jeugd trainers.

Zowel individueel als per team viel DEM in de prijzen. Bij de pupillen meisjes mini behaalde Silke Potma een 3e plaats en Rylan Stins werd 5e bij de pupillen Jongens C. Sam van Ooijen werd 3e bij de jongens en had een persoonlijk record gehaald van 140 cm bij het hoogspringen. Een aantal DEM-atleten misten op een paar punten na net het podium, maar de vele persoonlijke records maakten dat weer goed. Bij de jongens pupillen B won DEM. Duuk Doesburg, Guus Hoekstra, Stef Brasser, Mohammed Abdirahmaan en Felix Kuil werden 1e van hun groep en daarmee dus de beste van Noord Holland. Een knappe prestatie. Daarnaast stonden er nog twee teams op het podium.

Zowel de jongens Pupillen C als de meisjes pupillen mini werden derde. De competitie is nu afgelopen en DEM gaat zich opmaken voor de NEK estafette in Amstelveen op 28 september en voor de clubkampioenschappen op 6 oktober.

De uitslagen van de DEM-teams: Jongens: Pupillen A2 - 7e plaats; Pupillen B - 1e plaats; Pupillen C - 3e plaats; Pupillen Mini - 5e plaats. Meisjes: Pupillen A2 - 7e plaats; Pupillen A1 - 8e plaats; Pupillen B - 3e plaats; Pupillen C - 5e plaats; Pupillen Mini - 3e plaats.

De atletiektoppers van de Beverwijkse club.