De dwaze plannen...
De dwaze plannen... ((Foto: Aangeleverd))

Elf Dwaze Plannentocht 1994

BEVERWIJK - 'Weemoed & Wildernis' is de titel van een filmdocumentaire over het eiland Tiengemeten die zaterdag 21 september 20.00 uur wordt vertoond in de Grote Kerk Beverwijk. Na afloop wordt met de pet rond gegaan. Deze film duurt 75 minuten en is gemaakt door Digna Sinke De film behandelt de periode van 1996 tot 2001.

Het eiland Tiengemeten ligt hemelsbreed 20 kilometer ten zuiden van Rotterdam. Het is het laatst overgebleven eiland in de zuidwest delta van Nederland. Ooit was het een zandplaat die begroeid raakte met riet en ruigte. Rond 1800 vestigden zich de eerste boeren op het eiland. En gaandeweg werden er steeds meer buitendijkse slikken ingepolderd.

Tiengemeten

In 1996 bestond Tiengemeten uit 700 hectare vruchtbare landbouwgrond, met 6 boerenbedrijven. Maar in het kader van het natuurbeleidsplan werd besloten om van Tiengemeten weer wilde natuur te maken. Voor boeren zou daarin geen plaats meer zijn.

Tentoonstelling

Momenteel is in de Grote Kerk een tentoonstelling van de Elf Dwaze Plannentocht van 1994. Drie bussen reden vanuit Wijk aan Zee het hele land door en bezochten in drie dagen 11 dwaze plannen.

Tot 8 oktober

De tentoonstelling is tot 8 oktober te zien. Het Plan voor Tiengemeten was één van die zogenaamde dwaze plannen.

Meer berichten