De locatie van Filmclub IJmond is in de Prinsenhof in Beverwijk.
De locatie van Filmclub IJmond is in de Prinsenhof in Beverwijk. ((Foto: website Filmlcub IJmond))

Filmclub IJmond viert zestigjarig bestaan met besloten feest

BEVERWIJK - De filmclub IJmond bestaat zestig jaar en dat gaat men vieren. Met een besloten feest voor de clubleden gaat men op 22 oktober naar Brafoer in Beverwijk. Het bestuur verzorgt aldaar met behulp van Restaurant Brafoer een mooie feestavond met een klinkende verrassing.

Op 22 oktober groots feestavond voor clubleden

Hoe is het begonnen met de vereniging? IJmond 88 werd op 5 oktober 1959 opgericht. Een oproep in de plaatselijke krant brengt een flinke groep beginnende smalfilmers bijeen in de Da Costa school in Velsen-Noord om te luisteren naar enkele smalfilmers. Deze mensen hadden het plan opgevat om een smalfilmclub op te richten.

Oproep in krant brengt een flinke groep beginnende smalfilmers bijeen

De naam was al snel bedacht: "Smalfilmclub IJmond Dubbel Acht". Spontaan geven de 20 aanwezigen zich op als lid. Eén van de initiatiefnemers is de heer A.A. Dubbis en wordt voorlopig tot voorzitter gebombardeerd. Anton Dubbis blijft de club trouw tot zijn overlijden in 1997. In 2009 bij het 50-jarig jubileum krijgt de filmclub de huidige naam: 'Filmclub IJmond'. Middels een prachtige animatiefilm van clublid Cees Post werd de nieuwe naam onthuld. De filmkunst en gezelligheid staan centraal in het clubgebeuren. Elke veertien dagen op de dinsdagavond is er een clubavond en draait er steeds een ander thema.

De club heeft voor de 2e helft van 2019 weer een mooi programma samengesteld. Voor elk wat wils. Kom eens kijken en bewonder de mooie korte films. Heeft u zelf een filmpje, neem hem en we projecteren uw productie op ons mooie grote scherm. Er zijn hele interessante en leerzame avonden gepland. Avonden om actief mee te doen met clubactiviteiten of rustig te genieten en de stof in je opnemen. Kom de sfeer proeven en voel je thuis. De clubavond op dinsdag 8 oktober was weer ouderwets gezellig.

De clubavond op dinsdag 8 oktober was weer ouderwets gezellig

Het gaat niet alleen om leuker en beter te filmen maar ook de montagemogelijkheden zijn belangrijk. Immers monteren kun je leren, zeker op de club. Het komt allemaal aan de orde op één van onze avonden. U mag 2 avonden gratis deelnemen aan het programma en is op de kennismakingavond uw kopje koffie of thee voor rekening van de jubilaris. De dinsdagavond in de oneven weken is de clubavond. De aanvang is 20.00 uur, de zaal is open om 19.30 uur. Het clublokaal is in wijkcentrum Prinsenhof (de Floriszaal). Graag melden bij de bar. Uiteraard zijn ook vrouwen van harte welkom.

Voor meer informatie bij Gerben Sinjewel tel: 0251-215577 of e-mail: gerben.sinjewel@outlook.com. Adres wijkcentrum Prinsenhof: Beatrixlaan 2-8 in Beverwijk.

Meer berichten