Ook deze meiden mogen blijven dromen van de Oranje Leeuwinnen.
Ook deze meiden mogen blijven dromen van de Oranje Leeuwinnen. ((Foto: Aangeleverd))

Gewenste spelvorm vrouwenvoetbal bij DEM

BEVERWIJK - De gewenste spelvorm aanbieden aan elk meisje of vrouw bij RKVV DEM naar gelang de behoefte en het niveau. Dit is in het kort de visie van de voetbalclub uit Beverwijk op het vrouwenvoetbal.

DEM wil vrouwen- en meisjesvoetbal op hoger plan brengen

Meiden met toptalent voetballen samen met de jongens en eindigen hopelijk bij een BVO (Betaald Voetbal Organisatie) of de Oranje Leeuwinnen. Meiden met talent die bij elkaar willen voetballen kunnen in de selectie teams van de MO11-MO19 terecht. Ook deze meiden mogen blijven dromen van de Oranje Leeuwinnen maar worden misschien wel onze eigen Witte Leeuwinnen! Meiden die met heel veel plezier willen voetballen maar iets minder talent hebben, kunnen in de recreatie teams van de MO11-MO19 terecht. Meiden jonger dan 9 jaar spelen samen met de jongens en dat past ook het beste bij hun ontwikkeling. Voor het niveau van het vrouwenvoetbal is het beter als deze meisjes net zo jong starten als de jongens.

De jeugdtak van DEM is al aardig gevuld maar kan nog steeds aanvulling gebruiken in categorie MO11 en MO15. Op dit moment heeft DEM tegen de 90 spelende vrouwelijke leden en het aantal blijft stijgen. Met de instroom die er nu is wordt de 100 vrouwelijk spelende leden nog dit seizoen bereikt. De komende jaren zal de groei in volume worden doorgezet en parallel de kwaliteit omhoog gebracht. Dit wordt bereikt door het opleiden en begeleiden van eigen clubtrainers met een DEM verleden. Op de achtergrond wordt de meidentak maximaal ondersteund vanuit de vereniging door trainingsfaciliteiten, ballen en kleding. Het is nu aan de trainers en de meiden om de volgende stap te zetten.

Een van de hogere doelen is het formeren van een vrouwenteam uit eigen jeugdspeelsters. Dit kan nog een kleine 4 jaar duren gezien de leeftijd van de huidige generatie MO17. Om de gewenste spelvorm aan te bieden aan iedere speelster is het initiatief gestart voor een vrouwenteam 35+ in de 7x7 competitie.
Info over vrouwenvoetbal bij DEM? Stuur een mail: vrouwenvoetbal@rkvvdem.nl.

Meer berichten