'Ouderen Vertellen, 75 jaar vrij'

Algemeen
Omslag van het boek.
Omslag van het boek. (Foto: Aangeleverd)

BEVERWIJK - Er wordt op 24 oktober een boekpresentatie 'Ouderen Vertellen, 75 jaar vrij' gehouden in Museum Kennemerland vanaf 20.00 uur. De avond begint met de vertoning van de educatieve film: De Verborgen Grens. Gevolgd door een presentatie over de bouw van de Vesting in Wijk aan Zee. Aansluitend wordt een compilatie van de film vertoond met citaten van de verhalen van de ouderen.

De bouw van de Vesting IJmuiden tijden de Tweede Wereldoorlog had grote gevolgen voor de inwoners van Wijk aan Zee. Cees Hilbers, Wim de Winter, Bets Durge, Sjon Steltenpöhl en Rietje Dobber-Holthaus maakten het als kind mee en deelden hun ervaringen in interviews die gebundeld zijn in het boek 'Proclamatie 1945 Wijk aan Zee 2020' en op de bijbehorende DVD. Zij zullen aanwezig zijn bij de presentatie op 24 oktober.

Om 21.15 uur wordt het Jubileumboek aangeboden aan wethouder Brigitte van de Berg, die een voorwoord schreef. Entree 5 euro, HGMK-leden hebben gratis toegang. De zaal gaat open vanaf 19.30 uur/. Het adres van Museum Kennemerland: Noorderwijkweg 2a (achter Museum Kennemerland).