Foto: Aangeleverd

Eten en muziek in Grote Kerk

BEVERWIJK - Lentemaal met koor Sirvente. Dat is vrijdag 22 maart vanaf 18.00 uur in te zien in de Grote Kerk in Beverwijk. Hoe schoon is het om het begin van de lente te vieren met een maaltijd en een klein koor dat tussen de vier gangen door zingt. Het koor heet Sirvente.

De dirigente is Justina Oosters. Zij speelt een stuk van Van Beethoven voor fagot en piano. Het koor zingt werken van o.a. de componisten Purcell, Dvorak, L.Milde en O di Lasso. De maaltijd wordt gekookt door Bert Kisjes met zijn kookploeg. Tussen de gangen door wordt gegeten, of anders gezegd, tijdens de pauzes wordt één van de vier gangen genuttigd. Het is belangrijk dat u zich voor deze maaltijd opgeeft. Kosten 15 euro. Opgeven www.grotekerkbeverwijk.nl.

Folck-World is zondag 24 maart tussen 15.00 -17.00 uur te bewonderen in de Grote Kerk. Folq-World is een band bestaande uit vier muzikanten uit Enkhuizen en omgeving, allen met een voorliefde voor volks- en wereldmuziek. Paul Hondius speelt gitaar, altsax, fluiten, viool, zang, Jan Sijben tuba, Kees Rood de accordeon en Rico Linders klarinetten, sopraansax en mandoline.

Folq-World speelt diverse genres uit de volks- en wereldmuziek. Muziek die bijna vergeten is of bij slechts weinigen bekend.

Meer berichten