Nederlandse vrijwilligers en anderstalige buurtbewoners ontmoeten elkaar.
Nederlandse vrijwilligers en anderstalige buurtbewoners ontmoeten elkaar. (Foto: Aangeleverd)

SPA zoekt vrijwillige taalbegeleiders

HEEMSKERK/BEVERWIJK - Op zoek naar een inspirerende en kleurrijke uitdaging? Word vrijwilliger bij SPA en bel of mail vandaag nog voor het maken van een afspraak voor een kennismakingsgesprek met de Stichting Participatie Anderstaligen (SPA). Dat is een vrijwilligersorganisatie in Heemskerk en Beverwijk die anderstaligen helpt de Nederlandse taal en cultuur te leren.

''De taalbegeleiders zetten zich in om – zelfstandig of in samenwerking met andere organisaties zoals Welschap en Stichting Welzijn – anderstaligen te helpen'', aldus Esther Tromp, de coördinator van SPA. ''Men onderscheiden hierin: individuele taalondersteuning, groepstaallessen op meerdere basisscholen voor de anderstaligen ouders van de kinderen en groepsgebonden taalactiviteiten, zoals de taalcarrousels en de leesgroepen in de bibliotheek.''

Taalontmoeting

Door groei en uitbreiding van onze activiteiten is men zoek naar een aantal enthousiaste nieuwe vrijwilligers. Meer weten over de mogelijkheden voor jou? Neem dan contact: www.spa-ijmond.nl. Mail: info@spa-ijmond.nl of bel Esther Tromp: 06-44 30 22 25 voor het maken van een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Wekelijks maximaal 2 uur een taalontmoeting met een anderstalige bij jou in de buurt. Ondersteuning van de coördinator, die zorgt voor een goede 'match' tussen jou en de anderstalige.

Meer berichten