(Foto: )

Doe mee met Nederlandse Kinderjury

BEVERWIJK/HEEMSKERK - Lezen is goed voor iedereen. En hoe meer iemand leest, hoe leuker lezen wordt. Daarom is er de Nederlandse Kinderjury, met elk jaar tienduizenden kinderen die meebepalen welke (nieuwe) boeken een prijs moeten winnen.

Kinderen mogen voor de Nederlandse Kinderjury hun stem uitbrengen op hun favoriete boeken. Doe ook mee aan de leukste boekenverkiezing waar kinderen de baas zijn en haal het Kinderjury-werkblad in de bibliotheek in Beverwijk of Heemskerk.

Voor het eerst bestaat de Kinderjury uit Leesweken en één Stemweek. Vanaf nu tot en met 19 mei kunnen kinderen lekker lezen en met andere kinderen over de boeken praten. In de Stemweek (van 20 t/m 26 mei) brengen zij dan allemaal hun stem uit via www.kinderjury.nl.

Publieksprijs

Kinderen die meelezen, mogen op maximaal drie boeken stemmen die vorig jaar voor het eerst zijn verschenen (de lijst is te vinden op de jeugdwebsite van de bibliotheek). De uitreiking van de prijzen van de Nederlandse Kinderjury is 26 juni. Het boek dat de meeste stemmen krijgt, wint de Publieksprijs van de Nederlandse Kinderjury.

Meer berichten